De bouwput van RIF010 heeft het laagste punt bereikt.
De bouwput van RIF010 heeft het laagste punt bereikt.

RIF010 gaat open, vanaf komende zomer kun je surfen in hartje Rotterdam

Algemeen 9.393 keer gelezen

Rotterdam - Met de surfwedstrijd Rotterdam Open op 6 en 7 juli wordt komende zomer RIF010 geopend. De surfpool naast de Markthal heeft afgelopen week het laagste punt bereikt, al het water is uit de Steigersgracht gepompt. Vanaf komend voorjaar komt er water terug. En vooral heel veel golven.

Het heeft tien jaar geduurd voordat de droom van Edwin van Viegen uitkomt, maar vandaag staat hij met zijn RIF010 (dat in 2014 tot Stadsinitiatief werd gekozen, maar allerlei hobbels moest nemen voordat er gebouwd kon worden) keurig op de evenementenkalender van 2024. “Het is onwerkelijk. Echt bizar. Elke dag dat ik bij de Steigersgracht kom, lijkt het alsof ik er voor het eerst ben.”

Lees verder onder de foto.


Zo moet RIF010 eruit gaan zien.

RIF010 wordt de eerste plek ter wereld waar je middenin de stad kunt surfen. Van Viegen was onlangs in het Engelse Bristol waar een soortgelijke surfpool is, alleen dan buiten de stad. “Het was ongelooflijk. Ik heb in vier uur meer van surfen geleerd dan normaal in een heel jaar aan de Nederlandse kust. De golven bleven maar komen, echt te gek.”

De bouw van RIF010 ligt op schema. Van Viegen denkt in mei of juni al open te kunnen. “En het horecagedeelte al eerder, ik wil ook een event organiseren in de weken dat we de golven in de gracht gaan maken. Dat is een spectaculair gezicht.”

Lees verder onder de foto.


De bouwput van RIF010.

De officiële opening is echter op 6 en 7 juli met de Rotterdam Open. Dat wordt een festival en een internationaal surftoernooi. Met optredens, topsurfers, maar ook met Rotterdamse scholen die onderlinge wedstrijden houden. “De belangstelling is sowieso groot. Er zijn scholen die nu al hun sportdag bij ons plannen. Ik vermoed dat de surfpool vanaf de opening bomvol zit, je kunt echt beter van tevoren reserveren. Er kunnen 40 mensen tegelijk op het water, zo’n 400 per dag.”

Kijk hier hoe je zogenaamde surfcredits kunt boeken, tegoedbonnen waarmee je een tijdslot kun prikken zodra RIF010 open is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant