Alle kinderen hebben de afgelopen weken tekeningen, foto’s en verhalen gemaakt en deze zijn in de tijdscapsule gestopt. Foto: pr
Alle kinderen hebben de afgelopen weken tekeningen, foto’s en verhalen gemaakt en deze zijn in de tijdscapsule gestopt. Foto: pr

De Stephanusschool schrijft geschiedenis met ingegraven tijdcapsule

Algemeen 594 keer gelezen

Rotterdam - Vanochtend was er geen eerste paal, maar wel een mijlpaal in het proces van de nieuw te bouwen school in Schiebroek-Zuid. Er werd door de kinderen van de Stephanusschool, samen met illusionist Alfredo Lorenzo, op magische en spectaculaire wijze een tijdscapsule ingegraven op het terrein van de nieuw te bouwen school.

Al vanaf juli dit jaar is de bouw gestart van een prachtig nieuw schoolgebouw voor de Stephanusschool aan de Asserweg in Rotterdam. Vandaag waren alle kinderen, leerkrachten en ouders op het bouwterrein om een tijdscapsule onder het nieuwe pand in te graven. 

Alle kinderen hebben de afgelopen weken tekeningen, foto’s en verhalen gemaakt en deze zijn in de tijdscapsule gestopt. Hiermee hoopt de Stephanusschool geschiedenis te schrijven voor wanneer de tijdscapsule over 100 jaar misschien wel wordt opgegraven. De kinderen van de toekomst kunnen dan met behulp van deze verhalen zien en lezen hoe de wereld er in 2023 uitzag en hoe het onderwijs werd vormgegeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant