Scapino Ballet Rotterdam en Blaudzun keren volgend jaar terug met met de succesvoorstelling OSCAR. En dit keer ook in Rotterdam. Foto: Hans Gerritsen
Scapino Ballet Rotterdam en Blaudzun keren volgend jaar terug met met de succesvoorstelling OSCAR. En dit keer ook in Rotterdam. Foto: Hans Gerritsen

Scapino Ballet Rotterdam en Blaudzun keren voor afscheid van Ed Wubbe terug met succesvoorstelling OSCAR

Algemeen 676 keer gelezen

Rotterdam - Scapino Ballet Rotterdam en Blaudzun keren volgend jaar terug met met de succesvoorstelling OSCAR. En dit keer ook in Rotterdam, in het Nieuwe Luxor Theater. Met deze nieuwe reeks neemt choreograaf en artistiek directeur Ed Wubbe na 30 jaar afscheid van Scapino. De kaartverkoop start aanstaande donderdag 23 november.

Vanaf 31 augustus tot eind september is de voorstelling met muziek, dans en circusacts opnieuw te zien in Koninklijk Theater Carré en voor het eerst ook in het Nieuwe Luxor in Rotterdam. Scapino maakte de voorstelling vorig jaar in opdracht van Carré vanwege het 135-jarig bestaan van het theater. Alle achttien voorstellingen waren uitverkocht. 

Ed Wubbe

OSCAR bracht met dans, theater, circus en livemuziek van Blaudzun een hommage aan Oscar Carré, de grondlegger van het theater aan de Amsterdamse Amstel. Carré was een bron van inspiratie voor choreograaf Ed Wubbe: “Mijn droom om een concert-, dans- en circusvoorstelling te maken als een ode aan Oscar Carré werd hiermee werkelijkheid. De muziek van Blaudzun was heel inspirerend en is een onlosmakelijk onderdeel van de voorstelling geworden. En wat een feest om Oscar nu opnieuw uit te brengen en daarmee 30 jaar Scapino af te sluiten.”

Blaudzun

Blaudzun is zanger, producer en songwriter en heeft met zijn filmisch gearrangeerde, emotioneel gezongen nummers het afgelopen decennium zijn stempel gedrukt op het Nederlandse poplandschap. Blaudzun: “In de voorstelling smelten dansers, circusartiesten en de muziek en bandleden samen. Nog dagelijks word ik door bezoekers herinnerd aan de impact die de show op hen had. En eerlijk gezegd, maakte het geheel net zo’n indruk op de makers als op het publiek. Wat een prachtig vooruitzicht om Oscar nog een keer te mogen spelen in 2024”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant