Dit initiatief ondersteunt het werk van Leger des Heils ReShare voor zowel mens als het milieu, met als doel een circulaire textielketen te creëren. Foto: pr
Dit initiatief ondersteunt het werk van Leger des Heils ReShare voor zowel mens als het milieu, met als doel een circulaire textielketen te creëren. Foto: pr

Green Friday als groen alternatief bij Leger des Heils ReShare Store Rotterdam

Algemeen 473 keer gelezen

Rotterdam - Leger des Heils ReShare doneert deze vrijdag 24 november voor elk van haar medewerkers een boom via Trees For All: deze organisatie plant bomen en herstelt bossen voor een beter klimaat. Klanten van de ReShare Store kunnen ook een bijdrage leveren aan het herstel van bossen door een bedrag naar keuze te doneren. Zo maakt ReShare Store van Black Friday, Green Friday!

Black Friday is een fenomeen dat is overgewaaid uit de VS: de dag na Thanksgiving waarop het shopseizoen van de feestdagen wordt ingeluid met hoge kortingen en speciale aanbiedingen. 

Al deze impulsaankopen – van kleding, schoenen, speelgoed, elektrische apparaten, meubels tot een abonnement op een tijdschrift – hebben enorme impact op het milieu. Voor de productie van spullen zijn veel kostbare grondstoffen, water en land nodig. Vervolgens moeten de artikelen verscheept en vervoerd worden, waardoor er nóg meer schadelijke broeikasgassen worden uitgestoten. Bovendien moeten al die spullen gemaakt en vervoerd worden door mensen, waarvan de werkomstandigheden mogelijk al niet goed zijn terwijl de druk toeneemt. Kortom, dit alles is schadelijk voor het klimaat, de biodiversiteit, het welzijn van onze medemens en onze eigen leefomstandigheden. 

Green Friday

Daarom doet de ReShare Store heel bewust niét mee met Black Friday maar kiest zij in plaats daarvan voor Green Fridayhet tegengeluid en groene alternatief voor Black Friday dat staat voor duurzame productie én - consumptie. Eefje Mesker, Floormanager ReShare Store Rotterdam, zegt: “Wij doen wat we altijd doen: Zoveel mogelijk kleding hergebruiken en in onze store verkopen voor een kleine prijs, maar niet ten koste van mens en milieu.”

Kom je deze week bij de ReShare Store? Dan kan je bij het afrekenen een bedrag naar keuze doneren aan Trees For All. Zo kan je CO2 compenseren en een positieve bijdrage leveren aan het klimaat. Je kan ook direct doneren via: www.treesforall.nl

Vanuit jouw bedrijf of organisatie kan je je ook uitspreken tegen Black Friday door mee te doen aan Green Friday: geef geen extra korting, vertel waarom je niet mee doet en maak bijvoorbeeld ook een donatie aan een organisatie die bijdraagt aan een groenere en eerlijkere wereld. Ga naar www.greenfriday.nl voor meer informatie. 

ReShare Store

De ReShare Store biedt een uitgebreide collectie tweedehands en vintage kwaliteitskleding tegen betaalbare prijzen. Iedereen is er welkom. Dit initiatief ondersteunt het werk van Leger des Heils ReShare voor zowel mens als het milieu, met als doel een circulaire textielketen te creëren.
Op dit moment zijn er al 15 ReShare Stores (en 1 pop-up) verspreid over Nederland. De ReShare Store is in Rotterdam te vinden aan de Korte Hoogstraat 11-13. De pop-up is te vinden in winkelcentrum Alexandrium: Korte Poolsterstraat 14.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant