De muurschildering aan het Heiman Dullaertplein is een uitnodiging aan de hele buurt om te genieten van het stadsparkje de Schat van Schoonderloo. Foto: pr
De muurschildering aan het Heiman Dullaertplein is een uitnodiging aan de hele buurt om te genieten van het stadsparkje de Schat van Schoonderloo. Foto: pr

‘Onthulling’ van muurschildering en steun voor toekomstplannen stadsparkje Schat van Schoonderloo

Algemeen 636 keer gelezen

Rotterdam - Ellen Verkoelen, voorzitter van de commissie Buitenruimte van de Rotterdamse Gemeenteraad, heeft op 17 november de muurschildering aan het Heiman Dullaertplein van Dalal Mitwally ‘onthuld’. Het thema van deze muurschildering is een uitnodiging aan de hele buurt om te genieten van het vlakbij gelegen stadsparkje de Schat van Schoonderloo. 

Bij die gelegenheid nam Ellen Verkoelen een petitie van de Schat van Schoonderloo in ontvangst en sprak zij haar steun uit voor de toekomstplannen van de Schat.

De Schat van Schoonderloo is als buurtpark al bijna 25 jaar een begrip op het Coolhaveneiland en ver daarbuiten. Al die tijd hebben de bewoners zelf het beheer op zich genomen. Dat blijven zij doen, maar nu is het tijd om het zelfbeheer op een hoger niveau te brengen, geadviseerd en ondersteund door een ecologische hovenier. Hiertoe vraagt de Schat van Schoonderloo een bescheiden structurele subsidie aan.

Lees verder onder foto >

 Robbert Bloemendaal, voorzitter stichting Vleugels voor de Schat en Ellen Verkoelen. Foto: pr

Ellen Verkoelen sprak tijdens de opening haar steun uit voor het initiatief van de Schat: “De Schat van Schoonderloo is al prachtig en kan nog mooier worden. Maar voor ons als gemeente zou deze vorm van beheer onbetaalbaar zijn. Het is daarom heel erg nodig dat de inwoners op vrijwillige basis het groen in de stad beheren. Dan moet je als stad wél net die injectie geven, dat kleine steuntje om te zorgen dat het van de grond komt én blijft. Wat mij betreft is de Schat van Schoonderloo een voorbeeld van stedelijk ‘koestergroen’ en ik zal me zeker hard gaan maken voor de ondersteuning.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant