Foto's: @mag.niet
Foto's: @mag.niet
Volgens @mag.niet

Vijf rare dingen die niet mogen

Algemeen 899 keer gelezen

Rotterdam - ‘Je mag ook helemaal niks meer’, hoor je mensen vaak roepen. Dat is niet zo. Er mag van alles wél. Maar toch is er te veel dat niet mag, vindt de geheimzinnige beheerder van het Instagramaccount @mag.niet. Hij of zij stuurde ons vijf rare magniets op.

Lees verder onder de foto.

Nee, de beheerder wil niet met zijn of haar naam bekend worden. Eigenlijk hoefde @mag.niet helemaal niet in de krant. Het moest allemaal niet te serieus en een beetje low profile blijven. Maar na veel zeuren kregen we toch een top vijf aan gekke plaatjes toegestuurd.

Lees verder onder de foto.

Wat is @mag.niet eigenlijk: ‘Dit is een ode voor en een protest tegen alles wat NIET MAG. Maar vooral hoe het wordt gepresenteerd’, staat er in de bio. Veel nadere toelichting krijgen we niet: ‘Ik hoef niet zo nodig op de voorgrond hoor. Ik wil gewoon duidelijk maken dat er te veel niet mag in onze samenleving. Maar ik ben geen wappie of zo, ik snap heus wel dat er regels moeten zijn.’

Lees verder onder de foto.

Zo low profile als @mag.niet eigenlijk wilde zijn, is het allang niet meer. Er zijn inmiddels meer dan 1100 volgers. En veel van die volgers houden de stad in de gaten. Ze sturen fotootjes van gekke stickers op lantaarnpalen, uit kroegen, toiletten, vreemde regeltjes bij bedrijven. @mag.niet hoeft zich amper nog zelf te ergeren, zoveel komt er binnen.

Lees verder onder de foto.

Mag.niet nadert binnenkort het driehonderdste bericht. Dat zijn 300 foto’s van rare verbodsbordjes en vreemde regeltjes. Je kun ze allemaal bekijken op deze plek

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant