Koning Willem-Alexander bij de bloemenzee voor Marlous en Romy aan het Heiman Dullaertplein, geflankeerd door hoofdoffcier Hugo Hillenaar en burgemeester Ahmed Aboutaleb. Foto: Rhalda Jansen/Gemeente Rotterdam
Koning Willem-Alexander bij de bloemenzee voor Marlous en Romy aan het Heiman Dullaertplein, geflankeerd door hoofdoffcier Hugo Hillenaar en burgemeester Ahmed Aboutaleb. Foto: Rhalda Jansen/Gemeente Rotterdam

Koning Willem-Alexander spreekt met nabestaanden schietdrama en andere betrokkenen

Algemeen 653 keer gelezen

Rotterdam - Koning Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan de plek in Rotterdam waar vorige week een vrouw en haar dochter werden doodgeschoten. Hij stond samen met burgemeester Aboutaleb kort stil bij de bloemenzee op het Heiman Dullaertplein. 

De koning sprak met nabestaanden van de slachtoffers, daarbij waren ook bewoners van het plein en van de omliggende straten. Daarna sprak de koning met artsen, studenten en medewerkers van het Erasmus MC die donderdag een collega en docent verloren. Als afsluiting van zijn bezoek ging de koning in gesprek met medewerkers van de politie, van de brandweer en van geneeskundige hulpverleningsorganisaties over hun inzet. Bij dit gesprek waren ook de mensen aanwezig die direct na het schietincident op het Heiman Dullaertplein eerste hulp hebben verleend.

Erasmus MC

Bij twee schietpartijen afgelopen donderdag kwamen drie mensen om het leven. In het Erasmus MC werd de 43-jarige docent en huisarts Jurgen Damen doodgeschoten. De 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy werden daarvoor neergeschoten in hun huis aan het Heiman Dullaertplein. De vrouw overleed ter plekke, haar dochter overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Fouad L.

De 32-jarige Fouad L. wordt verdacht van de fatale schietpartijen. De politie gaat uit van een gerichte actie tegen de slachtoffers, maar houdt alle scenario’s nog open. In het Erasmus MC, waar hij Jurgen Damen doodschoot, was hij ook veel anderen tegengekomen. Een getuige vertelde dat L. ‘aan het schreeuwen was dat we weg moesten”, maar dat hij hen niets deed. Wel dreigde hij met een vuurwapen.

Psychologisch onderzoek

Het Erasmus MC was door het OM eerder dit jaar per brief geïnformeerd dat L. een verleden had van dierenmishandelingen en ander verontrustend gedrag. Het ziekenhuis besloot daarop dat psychologisch onderzoek nodig was voordat L. in aanmerking zou komen voor zijn diploma tot basisarts. Hij beloofde mee te werken, maar deed dat uiteindelijk niet.

De eerste bloemen aan het Heiman Dullaertplein ter herdenking van de slachtoffers waren vrijdag al opgehangen. Foto: AS Media

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant