De FIFA besluit in mei 2024 waar het WK Vrouwenvoetbal 2027 wordt gehouden. Foto: Rotterdam Make it Happen
De FIFA besluit in mei 2024 waar het WK Vrouwenvoetbal 2027 wordt gehouden. Foto: Rotterdam Make it Happen

Miljoenenbedrag voor opknapbeurt van De Kuip als WK Vrouwenvoetbal naar Nederland komt

Algemeen 722 keer gelezen

Rotterdam - Mocht Nederland de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal 2027, samen met België en Duitsland, binnenhalen, dan zal de gemeente Rotterdam 1,7 miljoen euro steken in het opknappen van stadion De Kuip en het organiseren van een randprogramma. Dit staat in een informatiebrief die het college van B&W naar de gemeenteraad heeft gestuurd.

Het beoogde bedrag wordt gehaald uit het Evenementenfonds Sport en Cultuur. ‘De Kuip vereist voor dit WK op verschillende gebieden een upgrade. Met de verwachte bezoekers en internationale aandacht is dat een verantwoorde investering die ook rendeert voor alle andere wedstrijden die in het stadion plaatsvinden,’ aldus het college.

De Kuip moet toch al nodig worden opgeknapt, maar heeft momenteel niet het geld om al het onderhoud te laten uitvoeren. Met de totale investering die het college voor ogen heeft, wordt tevens een randprogramma met diverse side events gefinancierd, dat in Rotterdam wordt opgezet als de organisatie van het WK Vrouwenvoetbal wordt binnengehaald.

‘Als tweede stad van Nederland met een enorm trackrecord aan topsportevenementen en het meest sfeervolle stadion van Europa, is de verwachting dat de FIFA in ieder geval voor Rotterdam zal kiezen,’ meent het stadsbestuur.

De FIFA besluit in mei 2024 waar het WK Vrouwenvoetbal 2027 wordt gehouden. Na eventuele toekenning van het evenement wordt de bijdrage via Rotterdam Topsport beschikbaar gesteld. Als het WK 2027 niet aan Nederland, België en Duitsland toegewezen wordt, wordt het budget aan andere sportevenementen besteed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant