Eigenaresse Laila Dutt: 'Edelstenen en mineralen zijn de schatten van Moeder Natuur.'
Eigenaresse Laila Dutt: 'Edelstenen en mineralen zijn de schatten van Moeder Natuur.'
Lokale Ondernemers in Beeld

Peace of Rock, de magie van edelstenen en mineralen

Algemeen 1.162 keer gelezen

Rotterdam – Als je op zoek bent naar een unieke plek om je te verdiepen in de wereld van interieur gecombineerd met edelstenen en mineralen, dan is Peace of Rock dé winkel voor jou. Peace of Rock is de eerste fysieke winkel in Rotterdam, die zich volledig richt op deze prachtige natuurlijke schatten. Eigenaresse Laila Dutt groeide op met de liefde voor edelstenen en wilde niets liever dan dit delen met anderen. 

In de winkel is een ruim assortiment te vinden aan prachtige interieurstukken, ruwe edelstenen, sieraden en accessoires, allemaal met een eigen verhaal en betekenis. Peace of Rock is meer dan een winkel, het is een plek waar je inspiratie kunt opdoen en met een glimlach weer naar buiten gaat!

Passie

In de winkel word je verrast door het ruime assortiment aan hoogwaardig en zorgvuldig geselecteerde edelstenen en mineralen in allerlei vormen en maten. Een uniek cadeau, een persoonlijk symbool of een mooi sierstuk om je huis te verfraaien? Bij Peace of Rock is er genoeg keus. Op jonge leeftijd las Laila het blad: ‘De schatten van de aarde’. Bij elke editie ontving ze een steentje. Uit fascinatie is ze deze gaan sparen, zo ontstond de liefde voor bijzondere stenen. Ook had haar moeder thuis een mooie verzameling edelstenen, die ze altijd bewonderde. Inmiddels heeft Laila al heel wat kennis over edelstenen en de potentiële voordelen ervan. Ze vertelt de klanten met liefde meer over de edelstenen.

Edelstenen & Mineralen

Edelstenen worden gezien als wonderen van de natuur. Ze hebben een lange geschiedenis van gebruik in juwelen en kunstwerken, omdat ze opvallen door hun kleur, vorm, glans en zeldzaamheid. Ze bestaan uit één of meer mineralen. Mineralen zijn stoffen die uit elementen of verbindingen bestaan en die op natuurlijke wijze worden gevormd. Een proces dat duizenden, tot miljoenen jaren kan duren! Als je je huis wil inrichten met persoonlijkheid en stijl, dan zijn edelstenen en mineralen de perfecte keuze. Ze geven je interieur een unieke uitstraling en een positieve sfeer. In de winkel zijn verschillende edelstenen, die perfect in het interieur passen. Er is keus uit verschillende eyecatchers in diverse formaten en prijscategorieën, voor ieder wat wils.

Assortiment

Het assortiment van Peace of Rock is heel divers. De winkel heeft de grootste collectie in de winkel staan van Roze Amethist. Dit is heel bijzonder. “Deze steen uit Argentinië is namelijk uniek omdat deze pas in 2018 is geïntroduceerd aan de wereld”, zegt Laila. Een Roze Amethist is een ruwe edelsteen die heel bijzonder is. Hij heeft een mooie vorm en veel kleine gaatjes en clusters, geodes, op zijn oppervlak. De kleur van de steen varieert van lichtroze tot donkerroze en soms paars. De stenen bij Peace of Rock komen van over heel de wereld. Zo zijn er stenen uit Argentinië, Brazilië, Uruguay , vooral de Amethist en Agaat. Er zijn ook stenen uit India, Madagaskar, Indonesië en Marokko. In Madagaskar laat Peace of Rock bijvoorbeeld unieke tafelbladen maken geheel van edelstenen.

Ethisch verantwoord

Voor Peace of Rock is het van groot belang dat de stenen op een eerlijke manier gewonnen worden en dat de mijnwerkers zich houden aan de regels en voorschriften voor mijnbouw. “Om dit te controleren houden we regelmatig videocalls met onze tussenpersoon en vragen we ze ook om naar de mijnen te gaan”, legt Laila uit. Ook is het van belang dat er geen schade aan het milieu of de mensen ontstaat bij het winnen van de stenen. Alle leveranciers dienen een certificaat te hebben, dat aangeeft dat er op ethische wijze wordt gewerkt. Op deze manier bewaakt het team van Peace of Rock zorgvuldig de kwaliteit. Laat je verassen en neem een kijkje in de winkel!

Contactgegevens:
Aert van Nesstraat 58
3012 CB Rotterdam
E-mail: gallery@Peaceofrock.nl
www.Peaceofrock.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant