Jaren geleden kwam Martin Ackermans in contact met de muziek van Estas Tonne en was meteen betoverd.
Jaren geleden kwam Martin Ackermans in contact met de muziek van Estas Tonne en was meteen betoverd.
ingezonden mededeling

Estas Tonne binnenkort live in het Nieuwe Luxor Theater

Algemeen 1.216 keer gelezen

Rotterdam – De bekende gitarist Estas Tonne, die ooit begon als straatmuzikant en zo vele harten veroverde, geeft 15 oktober een gastvoorstelling in het Nieuwe Luxortheater. Dit werd mede mogelijk gemaakt door de drijvende kracht achter dit idee, Martin Ackermans, een grote fan van zijn muziek in samenwerking met evenementenbureau Hans Rietveld Events B.V. 

Estas Tonne is een gitarist, niet zomaar een gitarist, maar een gitaarvirtuoos die ooit begon als straatmuzikant, maar nu miljoenen fans heeft over de hele wereld. Hij speelt een unieke stijl van muziek die elementen van zigeuner-, flamenco- en klassieke muziek combineert. Zijn muziek is inspirerend en ontroerend. 

Jaren geleden kwam Martin in contact met zijn muziek en was meteen betoverd. Estas heeft een bijzonder levensverhaal. Hij werd geboren in Oekraïne en begon op zijn achtste gitaar te spelen. Maar toen hij vijftien was, verhuisde hij met zijn familie naar Israël en stopte hij met muziek maken. In 2001 woonde hij inmiddels in New York en pakte de gitaar weer op. Sindsdien is hij een wereldreiziger, die overal zijn muziek deelt. Eerst als straatmuzikant, maar later ook op grote podia.

Betoverend

Estas heeft het vermogen om mensen over de hele wereld te inspireren met zijn muziek. Inmiddels heeft hij 106 miljoen views. “Zijn muziek heeft iets spiritueels en gaat zelfs verder dan dat. Het geeft je een enorme boost”, zegt Martin. Zijn muziek heeft een diepere boodschap. Dat sprak Martin aan, ook hij is bezig met cabaret, waarin hij een soortgelijke boodschap wil overdragen. In 2019 gaf Estas een concert in Carré in Amsterdam. Martin kreeg een ingeving om Estas nogmaals voor een concert naar Nederland te halen en dit keer naar Rotterdam. Hij schakelde het evenementenbureau Hans Rietveld Events B.V. in, zo is het balletje gaan rollen.

Gastvoorstelling

Binnenkort is de muziek van Estas Tonne live te bewonderen in het Nieuwe Luxor Theater. Zijn bekendste nummer is The Song of The Golden Dragon, dat meer dan 106 miljoen keer is bekeken op YouTube. Het is een prachtig nummer, dat je kippenvel geeft. Het mooiste is natuurlijk om live te genieten van de muziek. Zoals bij veel evenementen na de coronatijd, gaat de verkoop nu, een paar weken voor het optreden, pas echt goed lopen. Het is goed merkbaar dat de meeste mensen nu pas kiezen om een kaartje te kopen, met het risico dat de mooiste plekken dichtbij het podium al weg zijn, wie het eerst komt die het eerst maalt!

En van Martin Ackermans als cabaretier horen we binnenkort meer…wordt vervolgd…

Kaarten zijn hier verkrijgbaar via Luxor Kassa. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant