Net op tijd voor de baby: vanaf 12 oktober wonen Birgit en Tobias op het Noordereiland.
Net op tijd voor de baby: vanaf 12 oktober wonen Birgit en Tobias op het Noordereiland.

Het is gelukt! Hoogzwangere Birgit en Tobias vinden tóch op tijd een huis

Algemeen 1.452 keer gelezen

Rotterdam - Twee weken terug las je in De Havenloods het schrijnende verhaal van Birgit en Tobias. In november verwachten ze hun eerste kindje; eind augustus hoorden ze dat ze hun huis uit moeten. Maar er is goed nieuws: mede dankzij de oproep in De Havenloods hebben ze nu de perfecte plek gevonden om hun baby te verwelkomen!

Door Britte Kramer

Hun huisje op de Zwart Janstraat was al helemaal klaar voor de baby, toen Birgit en Tobias vertrokken voor hun ‘babymoon’: een laatste vakantie met z’n tweetjes. Die trip viel compleet in het water, toen ze halverwege hoorden dat ze hun huis uit moesten. Ze schoten meteen in regelstand, maar tevergeefs: het bleek ontzettend lastig om iets te vinden. Ze vielen overal buiten de boot en de gemeente raadde het jonge stel zelfs aan om zich alvast in te schrijven bij de daklozenopvang.

Zorgen om de baby

Van de zwangerschap genieten lukte niet meer; Birgit kreeg last van paniekaanvallen en huilbuien en maakte zich zorgen over wat al die stress met de baby zou doen. Het artikel leverde behulpzame reacties op van lieve lezers, en niet veel later kwam het bericht waar we op hoopten: er is een huis gevonden! 

Een droom die uitkomt

Birgit: “Ik ben naar een bezichtiging geweest, en diezelfde avond kregen we te horen dat het huisje van ons is. Vanaf 12 oktober wonen we op het Noordereiland. Stiekem heb ik daar altijd al willen wonen! Via Ooms Makelaars, die ons ook een bericht stuurden na het artikel in De Havenloods, hadden we ook iets kunnen regelen. Daar hebben we nu een goed contact aan overgehouden voor de toekomst. Zo veel lieve mensen! We zijn enorm opgelucht en kunnen nu even bijkomen van alle stress.”

De Havenloods wenst Birgit, Tobias en hun kindje bergen woongeluk, daar op het eiland, en bedankt alle lezers voor het meedenken!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant