Vrijdag 29 september wordt om 15.00 uur de eerste muurschildering in Beverwaard onthuld aan de Oude Watering. Foto: Studio ZEPA
Vrijdag 29 september wordt om 15.00 uur de eerste muurschildering in Beverwaard onthuld aan de Oude Watering. Foto: Studio ZEPA

Na drie jaar Feijenoord gaat ALL CAPS volgend jaar de Beverwaard volschilderen

Algemeen 877 keer gelezen

Rotterdam - De Beverwaard staat volgend jaar in de eerste week van september helemaal in het teken van street art. Het bekende ALL CAPS-festival gaat de wijk van 1 tot 8 september 2024 omtoveren tot één groot openluchtmuseum. Net zoals het festival afgelopen drie jaar deed in de wijk Feijenoord. Dáár zijn op tientallen muren schilderingen verschenen, gemaakt door de wereldtop op het gebied van street art.

ALL CAPS is het bekendste en belangrijkste street art festival dat ieder jaar kunst naar een Rotterdamse wijk brengt. Op die manier tovert ALL CAPS de wijk om tot gratis openluchtmuseum zonder openingstijden. 

Naast muurkunst is er tijdens het festival ook een educatieprogramma, fietstours en een afsluitende festivaldag voor jong en oud. Hierdoor kan iedereen in de wijk betrokken zijn bij het festival. 

Na drie jaar Feijenoord vindt de organisatie het hoog tijd om naar een nieuw onderkomen te zoeken. Voor de 2024-editie is de keuze gevallen op de Beverwaard. Festivaldirecteur Dave Vanderheijden licht toe: “Op uitnodiging van Ronald Schouten (initiatiefnemer Like Je Wijk) hebben wij gekeken naar de mogelijkheden in Beverwaard. Het is een wijk waarin weinig kunst te vinden is in de openbare ruimte. Door dat te veranderen, proberen we een positieve impuls te geven aan de wijk. De berichtgeving over de wijk lijkt bijna altijd negatief, daar willen we samen met de bewoners verandering in brengen.”

Om de Beverwaard kennis te laten maken met het street art-festival en vice versa, staat een eerste muurschildering gepland die op 29 september feestelijk wordt onthuld. “Daarmee willen we alvast een kleine impressie geven van wat de Beverwaarders volgend jaar mogen verwachten. Het is de insteek om van iedere muurschildering een uniek kunstwerk te maken van verschillende stijlen die bij Beverwaard passen.”

Vrijdag 29 september wordt om 15.00 uur de eerste muurschildering in Beverwaard onthuld in het bijzijn van de kunstenaars Studio ZEPA, locatie: Oude Watering 137( tegenover het kantoor van Woonbron). De opening vormt de start van drie uiteenlopende street art workshops die plaatsvinden in het winkelcentrum. Tussen 15.00 en 18.00 uur kunnen jong en oud aan de slag met het customizen van eigen spuitbussen, het maken van een ministeck-schilderij en het bedrukken van een eigen t-shirt (neem je eigen shirt mee, bij voorkeur wit katoen) of poster. Er zijn ook poffertjes en limonade. Het gehele programma is gratis toegankelijk.

ALL CAPS roep alle wijkbewoners op om mee te denken over de invulling van het street art festival in september 2024. Iedereen met leuke ideeën kan die melden via info@all-caps.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant