Stichting Jarige Job is te zien in de jubileumeditie van ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’. Foto: Stichting Jarige Job
Stichting Jarige Job is te zien in de jubileumeditie van ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’. Foto: Stichting Jarige Job

Stichting Jarige Job doet mee in ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’

Algemeen 383 keer gelezen

Rotterdam - Stichting Jarige Job is te zien in de jubileumeditie van ‘De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond’. Samen met onder meer Robert ten Brink, Martin Meiland, Martin van Waardenberg en Janny van der Heijden. De film is vanaf 4 oktober te zien in de bioscoop.

Het is voor het eerst dat een goed doel een echte rol heeft in een van ‘De Grote Sinterklaasfilms’. Producent Messercola en distributeur Just Entertainment zijn de samenwerking met Jarige Job aangegaan, vanwege de missie van de stichting om zoveel mogelijk kinderverjaardagen te kunnen realiseren voor kinderen die opgroeien in armoede. 

Het thema ‘verjaardag’ staat centraal in de film. Robbie Reuzel, de hoofdrolspeler van de film, is op 5 december jarig en daarom bang dat zijn verjaardag overgeslagen wordt. Een angst die voor veel kinderen in Nederland werkelijkheid is, want bijna zeven procent van de kinderen in Nederland groeit dit jaar, naar verwachting van het Centraal Planbureau, op in armoede. “De Grote Sinterklaasfilm bereikt veel ouders en kinderen en wij willen Stichting Jarige Job graag een podium geven om nog meer naamsbekendheid te krijgen”, vertelt Lucio Messercola, producent en regisseur van de film.

Stichting Jarige Job helpt kinderen door het geven van een verjaardagsbox waar alles in zit voor een echte verjaardag, thuis én op school. Inmiddels vieren jaarlijks meer dan 100.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job. “Met Jarige Job pakken we het armoedeprobleem onder kinderen aan door iets negatiefs om te zetten in iets positiefs. Het vieren van een verjaardag draagt namelijk direct bij aan het gevoel van eigenwaarde van een kind”, vertelt Huib Lloyd, oprichter van Stichting Jarige Job.

In de film zien we onder andere Robert ten Brink (adviseur van de Sint) en Martien Meiland (kasteelheer) en zijn er rollen weggelegd voor onder andere Martin van Waardenberg en Janny van der Heijden. Vanzelfsprekend zijn ook Party Piet Pablo, Kim Cadeau, Marco Marsepein en alle andere pieten weer van de partij. 

Bekijk hier alvast de trailer!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant