Leerlingen van de Recon Openluchtschool VSO geven een feestelijk startsein voor de bouw aan de Dordtsestraatweg. Foto: Jan van der Meijde
Leerlingen van de Recon Openluchtschool VSO geven een feestelijk startsein voor de bouw aan de Dordtsestraatweg. Foto: Jan van der Meijde

Feestelijk startsein voor nieuwbouw van de Recon Openluchtschool VSO

Algemeen 873 keer gelezen

Rotterdam - Op maandag 18 september ging de eerste paal voor de nieuwbouw van de Recon Openluchtschool VSO de grond in. Leerlingen van de school voor voortgezet speciaal onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo en havo) gaven een feestelijk startsein voor de bouw van hun nieuwe school in Rotterdam-Zuid.

Het was een symbolische eerste paal, want door ruimte in de planning kon bouwbedrijf R.A. van Leeuwen al een paar dagen eerder starten met de heiwerkzaamheden. Het nieuwe gebouw komt te staan aan de Dordtsestraatweg 472, dezelfde locatie waar het oude gebouw eerder dit jaar werd gesloopt. RoosRos architecten ontwierp voor de school een prachtig nieuw gebouw, dat volledig is aangepast aan de leerlingen die er les krijgen; langdurig zieke kinderen van 12 tot 20 jaar.

Veel voorzieningen voor groen en sport

Het gebouw is voor iedereen toegankelijk en voorzien van een centrale medische post voor verpleegkundigen en kamers waar leerlingen kunnen rusten. Aan de buitenkant sluit het ontwerp mooi aan bij de recent gerealiseerde nieuwe wijk Het Zuid. Er komt een nieuw schoolplein met veel groen, verschillende sportvoorzieningen en ruimte voor de taxibusjes waar leerlingen veilig in- en uit kunnen stappen. Bij de inrichting is goed nagedacht over de aanrijdroute, zodat de buurt zo min mogelijk overlast van het verkeer naar de school heeft.

Lees verder onder foto >


Leerlingen proosten samen met locatiedirecteur Terry Sibbing, bovenschools directeur Orselien Kammeron en docent/mr-lid Marinet Haitsma op de start van de bouw. Foto: Jan van der Meijde

Uitkijken naar nieuwe schooljaar

Het nieuwe gebouw is naar verwachting in de zomer van 2024 gereed. Locatiedirecteur Terry Sibbing kijkt vol verwachting uit naar de oplevering: “We hebben echt zin in ons nieuwe moderne schoolgebouw met mooie praktijklokalen, een volwaardige aula met kantine en professionele keuken”. Dit schooljaar krijgen de leerlingen nog les op de tijdelijke locatie aan de Palmentuin.

Lees verder onder foto >

Impressie van het nieuwe schoolgebouw aan de Dordtsestraatweg 472.

Recon Openluchtschool VSO, onderdeel van stichting BOOR, is een school voor voortgezet speciaal onderwijs. De school leidt langdurig zieke leerlingen in de leeftijd van 12-20 jaar op voor reguliere diploma’s in het praktijkonderwijs (ReconPro) en in het vmbo en havo (ReconCollege).
De school is in 1955 opgericht door artsen van het voormalige Zuiderziekenhuis en kreeg de naam Reconvalescentenschool. Reconvalescent betekent herstellend. De school was bedoeld voor kinderen die langdurig in het Zuiderziekenhuis hadden gelegen en herstellende waren. Inmiddels heeft de school zich ontwikkeld tot een school voor chronisch zieke / herstellende leerlingen. Op school is medische zorg in de vorm van verpleegkundigen aanwezig.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant