Judith Visser schreef een bijzonder boek over de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam.
Judith Visser schreef een bijzonder boek over de Tweede Wereldoorlog in Rotterdam.

Bijzonder verhaal: hoe een uit Blijdorp ontsnapte wolf de oorlog beleefde

Algemeen 1.106 keer gelezen

Schrijfster Judith Visser komt met een nieuw boek. Het meisje met de halve ster is een aangrijpende oorlogsroman met een bijzondere insteek. Het is namelijk geschreven vanuit het perspectief van een wolf die uit Diergaarde Blijdorp ontsnapte. Het komt uit op dinsdag 10 oktober. Op vrijdag 13 oktober is de boekpresentatie bij Donner - die is gratis en vrij toegankelijk. 

Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement, maar ontdekt al snel dat het gevaar voor haar en haar familie alleen maar toeneemt. Wanneer anti-Joodse maatregelen elkaar in rap tempo opvolgen en dierbaren beginnen te verdwijnen, ziet ze nog maar één uitweg…

Niet ver bij Debra vandaan wordt ook de Rotterdamse Diergaarde getroffen door bommen. Te midden van alle chaos en ravage slaan verschillende dieren op de vlucht. Een van hen is een jonge wolf. Wat volgt zijn twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop. Kunnen zij samen overeind blijven?

Het meisje met de halve ster is een rijke en prachtig geschreven roman over onvoorwaardelijke vriendschap in een van de donkerste periodes van de geschiedenis.

Lees verder onder de afbeelding >

Het programma van de boekpresentatie bij Donner (op 13 oktober, van 19.00 tot 21.00 uur) is als volgt:

- Welkomstwoord redacteur Lisanne Mathijsen
- Bijdragen van Alex Boogers, Elfie Tromp en Paul van de Laar
- Judith Visser wordt geïnterviewd door Arie Wezemer
- Woordje Judith Visser
- Signeren

Uit de krant