Ook zal de drukbezochte speelnatuur van OERRR bij de publieksboerderij in de polder Schieveen flink worden uitgebreid. Foto: Marten van Dijl
Ook zal de drukbezochte speelnatuur van OERRR bij de publieksboerderij in de polder Schieveen flink worden uitgebreid. Foto: Marten van Dijl

Belevenisboerderij Schieveen wordt nòg leuker met boerderijwinkel, wolwerkplaats en meer speelnatuur

Algemeen 836 keer gelezen

Rotterdam - Op de populaire publieksboerderij direct ten noorden van vliegveld Rotterdam The Hague Airport zal vanaf zomer volgend jaar nóg meer te beleven zijn. Afgelopen vrijdag heeft de Rotterdamse wethouder Said Kasmi van gemeente Rotterdam de starthandeling verricht voor de verdere ontwikkeling van Belevenisboerderij Schieveen. 

Natuurmonumenten en stadsherder Martin Oosthoek voegen aan hun Belevenisboerderij een boerderijwinkel toe, met lokale biodiverse producten van het Rotterdams platteland. Verder komt er een volwaardige wolwerkplaats, waar bezoekers kunnen zien en meemaken hoe van de wol van de Rotterdamse schapen de prachtigste producten worden gemaakt. 

De winkel en wolwerkplaats krijgen een plek in de historische boerderij op het erf. Die fraai zal worden gerestaureerd. Verder zal de drukbezochte speelnatuur van OERRR bij de boerderij flink worden uitgebreid. 

Meer weten over de plannen? Kom dan naar Belevenisboerderij Schieveen, bijvoorbeeld komend weekend, tijdens de Rotterdam de boer op! dagen op zaterdag 16 en 17 september (https://eetnatuurlijklokaal.nl/rotterdamdeboerop).

Lees verder onder foto >

Het nieuwe winkeltje van Natuurmonumenten in de publieksstal de Belevenisboerderij is al klaar. Foto: Ron van Bekkum

Nederlands polderlandschap

Wethouder Said Kasmi bij de aftrap: “De Belevenisboerderij is een mooie plek, waar jaarlijks ruim 90.000 Rotterdammers even aan de drukte van de stad kunnen ontsnappen. Mooi om het startschot te geven voor de herontwikkeling van deze historische boerderij. Een project waar cultuur, erfgoed en onderwijs samenkomen in een oer-Nederlands polderlandschap.”

Een eerste onderdeel van de verdere ontwikkeling van de Belevenisboerderij is al klaar. Wethouder Kasmi opende namelijk ook de vernieuwde publieksstal op het erf. In de stal is een Natuurmonumenten-winkeltje toegevoegd, met de leukste natuurlijke souvenirs. Ook is er in het vernieuwde interieur ruim aandacht voor het belang van natuurlijk lokaal eten. Tot slot is de hoek met het spreekuur van de boswachters vernieuwd.

Lees verder onder foto >

Foto: Alle betrokken partners van het project Schieveen. Foto: Ron van Bekkum

Agrarisch erfgoed

De historische elementen in en om de Belevenisboerderij Schieveen geven de plek extra charme. De ligging van de Belevenisboerderij aan de vijf eeuwen oude Oude Bovendijk en te midden van achttiende eeuwse droogmakerijen Schieveen en Zuidpolder van Berkel is uniek. Natuurmonumenten is blij dat zij middelen heeft gevonden om de historische woonboerderij op het erf nu te gaan restaureren.

Natuur en recreatie

De helft van polder Schieveen, de polder waar de Belevenisboerderij ligt, is de afgelopen tien jaar door de gemeente Rotterdam en Natuurmonumenten herontwikkeld tot natuur- en recreatiegebied. In het beheer van de natuurgronden in Schieveen werkt Natuurmonumenten nauw samen met vijf lokale boeren, waaronder stadsherder en exploitant van de Belevenisboerderij Martin Oosthoek. Samen met de boswachters zorgen deze boeren voor een groeiend aantal broedende weidevogels in de polder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant