Twee stoere Rotterdammers op een fotocollage van Albert Markus. 'Ik maak vaker fotocollages, het is mijn manier om op social media op nieuws te reageren. En deze twee vond ik heel goed bij elkaar passen met hun stoere Rotterdamse uitstraling.'
Twee stoere Rotterdammers op een fotocollage van Albert Markus. 'Ik maak vaker fotocollages, het is mijn manier om op social media op nieuws te reageren. En deze twee vond ik heel goed bij elkaar passen met hun stoere Rotterdamse uitstraling.'

Wat een leuk stel! Is zij het nieuwe maatje voor de Reus van Rotterdam?

Algemeen 4.446 keer gelezen

Rotterdam - De Reus van Rotterdam heeft een maatje nodig. De man die tijdens zijn leven zo gepest is, staat nu alweer jarenlang in zijn eentje in Wijkpark Oude Westen. Terwijl hij met iemand aan zijn zijde zulke mooie avonturen zou kunnen beleven!

Batman zonder Robin

Wat zou Batman zijn zonder Robin? Sjors zonder Sjimmie? Of Asterix zonder Obelix? Iedereen heeft een maatje nodig in het leven. Een partner. Een steun en toeverlaat. En dus ook de Reus van Rotterdam. De Rotterdamse striptekenaar Robert van der Kroft is een zoektocht naar een maatje begonnen. Afgelopen weken kon iedereen een idee insturen. Zaterdag 16 september wordt de winnaar bekend.

Moments Contained

Wij hebben wel een idee wie de winnaar zou moeten worden. Onze nieuwe Rotterdamse heldin op het plein voor Rotterdam Centraal natuurlijk! Moments Contained van de Britse kunstenaar Thomas J Price staat daar nu ruim drie maanden. Rotterdammer Albert Markus zag meteen dat zij en de reus even verderop perfect bij elkaar passen, een mooi stel dat het oude en nieuwe Rotterdam samenbrengt. “Ik vind dat ze ongeveer dezelfde, stoere Rotterdamse houding hebben. Ze staan allebei met beide voeten op de grond, niet op een sokkel. De Reus van Rotterdam kwam in de oorlogsjaren bij mijn ouders over de vloer, omdat hij te weinig bonnen voor eten had. Mijn ouders hadden een tuinderij in Zevenhuizen, konden daar dus eten voor mensen uit de stad verbouwen. Ze waren altijd bang dat hij door de houten vloer zou zakken.” 

Rigardus Rijnhout

Rigardus Rijnhout was een opvallende verschijning in Rotterdam en het Oude Westen, vooral door zijn lengte van 2 meter en 38 centimeter. Hij is de op een na langste man aller tijden in Nederland. En de grootste Rotterdammer ooit. Rijnhout woog 230 kilo en had schoenmaat 62.

Boy Akkerman

Op zaterdag 16 september gaat de Rotterdamse tekenaar Boy Akkerman de winnaar van de zoektocht naar een maatje live tot leven wekken tijdens het stripfestival ‘De Kracht van Beeldtaal’ dat Leeszaal West organiseert op het Rijnhoutplein, dat vernoemd is naar de Reus van Rotterdam. De bedoeling is dat het maatje van de reus daarna een plek krijgt op dat plein. Maar óók dat de twee samen avonturen gaan beleven, in een strip bijvoorbeeld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant