Koreaans Cultuur Ervaring Event  door ASEZ bij WMS Church of God R'dam
Koreaans Cultuur Ervaring Event door ASEZ bij WMS Church of God R'dam (Foto: SionPress)

'Red de aarde vanaf de campus tot aan de wereld'

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

ASEZ, de Church of God universitaire studenten vrijwilligersgroep, hield "Samen tegen Misdaad" Seminar en het Koreaans Cultuur Ervaring Evenement in Rotterdam.

Om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG's) onder de aandacht te brengen & deelneming te activeren, hield ASEZ (Save the Earth from A to Z) met 40 deelnemers op zondag 19 augustus, de "Samen tegen Misdaad" Seminar en het Koreaans Cultuur Ervaring Evenement bij de World Mission Society Church of God in Rotterdam.

SDG's, voluit de Sustainable Development Goals, is de agenda tot het jaar 2030 van de Verenigde Naties (VN) die is vastgesteld door de leiders van 193 landen, tijdens de Algemene Vergadering van de VN in 2015.

Dit is het hoogste doel van de internationale gemeenschap om universele problemen zoals armoede, ziektes en onderwijs, mondiale milieu kwesties aangaande milieu vervuiling en klimaatverandering en sociaal economische kwesties zoals onderdak, werkgelegenheid, productie en consumptie en recht op te lossen. De VN benadrukt de rol van zowel mondiale burgers als van de overheid van elk land in het bereiken van de SDG's.

Misdaad, de bedreiging voor menselijke waardigheid en voor de gemeenschap

Wat is de reden van de "Samen tegen Misdaad" Seminar in de Church of God door ASEZ?

Misdaad is niet de zaak van slechts één persoon. Niemand is gevrijwaard van slachtoffer te worden. Het is de zorg van een ieder nu en in de toekomst. Afname van misdaad en geweld is de voorwaarde voor welzijn van de mens en duurzame ontwikkeling. Voor duurzaam leven en ontwikkeling, maakt de VN duidelijk dat wij verboden delicten moeten voorkomen en burgers moeten beschermen tegen alle soorten vormen van geweld.

Hoe Mensen te Veranderen 1

<Educatie> Moreel en Juist

Wie te veranderen: iedereen overal

Moeders School Programma voor de jeugd

Moederd Campus Programma voor studenten

Moeders Onderneming Programma voor werknemers

Moeders Wereld Programma voor alle burgers

Hoe Mensen te Veranderen 2

<Methoden> Klein en Simpel, maar Essentieel

Een basis plaats waar een ieder samen aan verandering werkt

Hoe Mensen te Veranderen 3

<Aangaan van Partnerschappen > "Als We Samen Gaan, Kunnen We Verder Komen"

Bouwen aan een misdaadpreventie netwerk met onderwijsinstellingen, centrale en lokale overheden, internationale overheden en NGO's overal in de wereld.

De Church of God wil van elke straat in de wereld een plaats van verandering maken waar alle misdaad verdwijnt.Meer dan 450.000 mensen zijn nu bezig om straten in 87 landen te veranderen en het aantal deelnemers aan deze activiteit blijft groeien. De Church of God voert verschillende vrijwillige diensten in 7000 regio's in 175 landen over de wereld, rekening houdend met regionale problemen en eigenschappen. De manager van de Church of God zei, "Wij zullen doorgaan met het uitvoeren van diverse activiteiten samen met steeds meer mensen, naar gelang de behoefte en eigenschappen van elke gemeenschap."

De Church of God gelooft, zoals inmiddels bekend, in het bestaan van zowel God de Moeder als God de Vader op basis van de Bijbel. En gedenkt de betekenis van het Pascha van het nieuw verbond in 175 landen op 7030 plaatsen in de hele wereld. Hun vrijwillige activiteiten zijn onder meer milieu schoonmaak, helpen van buren, bezoeken van verpleeghuizen, bijstaan in kinderzorg instellingen, bloeddonaties. In Korea is al ver gevorderde voortgang in milieu schoonmaak en donatie acties om patiënten te helpen enz. In Rotterdam maken ze burgers bewust van het milieu door het doen van schoonmaakacties op Slingeplein, Zuiderpark, Metro station Slinge, Feyenoord Stadion enz. Vooral aan de 'Gift Actie' voor kinderen in ziekenhuizen, deed een opmerkelijk aantal van 850 mensen mee. Met toewijding van de vrijwilligers destijds, werden de kinderen blij gemaakt met 200 knuffels en 120 pannenkoeken. Zij bezorgden hen ook wenskaarten met een boodschap van hoop op herstel. Hiervoor waren niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en het ziekenhuispersoneel erg dankbaar.

Van verschillende overheden in de wereld, heeft Church of God allerlei onderscheidingen ontvangen voor de diverse vrijwillige activiteiten die haar 7000 kerken in 175 landen doen. Church of God ontving niet alleen 5 keer de gouden Presidentiële Onderscheiding in de Verenigde Staten, maar ook de Onderscheiding van de Koningin in het Verenigd Koninkrijk. Tot nu toe heeft de Church of God meer dan 2500 onderscheidingen ontvangen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden