De organisatie van Street Kitchen Noordereiland. Foto: Lichting98
De organisatie van Street Kitchen Noordereiland. Foto: Lichting98

Da favoriete hapjes van bewoners proeven tijdens Street Kitchen Noordereiland

Algemeen 1.331 keer gelezen

Rotterdam - Het Burgemeester Hoffmanplein op het Noordereiland staat zondag 20 augustus in het teken van Street Kitchen Noordereiland. Buurtgenoten en bezoekers kunnen die middag kennis maken met de diverse eetculturen op het eiland. 

Bewoners van diverse nationaliteiten maken hun favoriete hapjes. Met een strippenkaart kan je die middag tussen 13.00 en 15.00 uur langs de kraampjes op het plein om vijf verschillende gerechten te proeven. Bewoners ontvangen de strippenkaart gratis via de Eilandkrant. Losse (extra) strippenkaarten zijn die dag op het plein te koop voor 5,00 euro.

Street chefs

Irem Sezgin is een van de bewoners die op 20 augustus hun gerecht voorschotelen aan de bezoekers van Street Kitchen. “Dit evenement is een hele leuke manier om bewoners kennis te laten maken met de Turkse keuken”, vertelt Irem enthousiast. “Ik kook heel graag en vind het zo leuk dat op dit evenement diverse nationaliteiten en culturen op deze manier samensmelten”. Tijdens Street Kitchen kan je haar specialiteit proeven: een kipsalade, met een eigen moderne Turkse twist. Op de vraag wat thuis haar signature dish is antwoordt Irem: ”Mijn kinderen vragen altijd om mijn speciale lasagna, die ik net even anders maak als de Italiaanse versie, die lusten ze elke dag wel”. Ze kijkt uit naar Streetkitchen. Zelf gaat ze ook lekker bij de andere kraampjes proeven. “Ik ga zeker een broodje kip kerrie scoren van buurman Errol!”

Katharina Malkovic woont aan het Burgemeester Hoffmanplein en woont al 47 jaar in Rotterdam. Vorig jaar overleed haar man en sindsdien stort zij zich vol overgave op naaiwerk, mensen helpen en vooral… koken. “Hartstikke leuk om aan Street Kitchen mee te doen. Ik wil bewijzen dat ik ondanks mijn leeftijd en afkomst waardevol ben voor anderen.“ Ze presenteert die middag meerdere gerechten. “Honingkoekjes, kokos/walnootkoekjes, plat brood met allerlei beleg en pasta, alles volgens eigen recept en met Kroatische signatuur. Hoewel ik qua kruiden en smaak toch wel een beetje rekening hou met de Nederlandse smaak. En er zijn ook halal gerechtjes bij.” Haar signature dish? “Vilovana paprika, gevulde paprika in tomatensaus met rijst en gehakt.” Te bewerkelijk om tijdens Streetkitchen te laten proeven. Wel kan je die dag wellicht een van haar eigengemaakte schorten bemachtigen, vraag er gerust naar.

Lees verder onder de foto.


Foto: Studio Graffiti

Workshops film & graffiti

Behalve het eetfestijn zijn er deze dag voor de jeugd nog andere dingen te doen, bij Tante Nino een workshop stop motion film maken (eigen mobieltje nodig) en op het plein gaat Studio Graffiti met je aan de slag met Street Art maken. 

Meer info: www.noordereiland.org/streetkitchen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant