Auteur Mahesvari Autar. Foto: Laura de Kwant
Auteur Mahesvari Autar. Foto: Laura de Kwant

Dit nieuwe kinderboek speelt zich af in Rotterdam

Algemeen 1.357 keer gelezen

Rotterdam - Afgelopen maand verscheen het inspirerende en melodieuze kinderboek Radha’s eerste concert van Mahesvari Autar. Het boek is geïllustreerd door Alissa Lubrano en bestemd voor kinderen van zeven jaar en ouder. Het aanstekelijke verhaal vol muziek inspireert kinderen om zelf ook een instrument op te pakken.

Het boek speelt zich af in Kralingen en Trompenburg. Het is een ode aan de stad waar de schrijfster is opgegroeid, zegt ze: “Een stad met alle kansen en mogelijkheden binnen handbereik”.

Aan oma te danken

Auteur Mahesvari Autar: “De ontwikkeling van mijn culturele identiteit heb ik aan mijn oma te danken. Daarom draag ik Radha’s eerste concert aan haar op. Dit kinderboek is een laagdrempelig instrument om jong en oud kennis te laten maken met de kracht van betekenisvolle Indiase muziek.” Die kracht draait volgens de schrijfster om mensen met elkaar te verbinden, maar ook om rust en plezier te ervaren en meer in het nu te leven.

Over het verhaal

Radha droomt ervan om een wereldberoemde muzikant te worden. Van meester Hari leert ze de mooiste Raga’s spelen op haar Indiase fluit, de bansuri. Op een dag gaan Rada en haar beste vriend Krishna naar de deftigste winkelstraat van Rotterdam om bloemen te kopen voor oma Saravati. Tot hun verwondering zien ze van alles mis gaan bij de groenteboer, bakker en bloemist. Ondersteboven van deze ervaring krijgt Radha een ingeving. Samen met Krishna en oma bedankt ze een muzikaal plan om de wijkbewoners in een betere stemming te krijgen. Zal het trio hierin slagen?

Lees verder onder de boektrailer >

Over de auteur

Mahesvari Autar is een communicatiespecialist. In 2019 kwam ze in de finale terecht van de Rotterdamse Zakenvrouw, categorie Zzp en vorig jaar kreeg ze een eervolle vermelding voor de Persoonsprijs van organisatie Code Diversiteit en Inclusie. Mahesvari gelooft in de verbindende kracht van muziek en storytelling. In 2011 richtte de Rotterdamse het internationale cultuurplatform DesiYUP op. Sinds twaalf jaar programmeert Mahesvari betekenisvolle Indiase concerten en adviseert zij culturele instellingen op het gebied van communicatie en diversiteit.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant