Foto via de facebookpagina van Overschie Leeft.
Foto via de facebookpagina van Overschie Leeft.

Nieuw muziekfestival Overschie Leeft op zaterdag 25 augustus

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

Een nieuw muziekfestival in Overschie. Het festival Overschie Leeft vindt plaats met muziekoptredens in 5 verschillende tuinen, terrassen en stoepen. De optredens zijn van 13:00 tot 18:00 en zijn gratis toegankelijk. Bij elke locatie speelt er tweemaal een muziekact van 30 minuten. Het gaat totaal om 5 locaties die meedoen tijdens Overschie Leeft. De vijf locaties die we aankondigen voor onze debuuteditie zijn Ritwan, Van Alles, Museum Oud Overschie, Eetcafe Limon en Het Lab Overschie.

Door het organiseren van concerten creëren we ontmoetingsplaatsen voor bewoners en trekken we publiek uit de rest van Rotterdam naar locaties waar ze anders niet zo snel zouden komen. Wij willen iets toevoegen aan het bestaande aanbod en nieuwe doelgroepen met elkaar verbinden. We willen ook jongeren vaker in aanraking laten komen met kunst en cultuur. Juist de jongere doelgroep bezoekt steeds minder vaak theaters en kunstgalerijen. We verlagen de drempel naar kunst en cultuur door de locaties die wij selecteren.

Wij willen de kleinere lokale artiesten een podium bieden in Overschie. Daarnaast willen we die podia creëren op unieke, opkomende en onafhankelijke locaties in de wijk die daardoor net als de artiesten in de schijnwerpers komen te staan. Zaterdag 25 augustus van 13:00 tot 18:00 is de eerste editie bij de leukste tuinen, terrasjes en stoepen van Overschie. De vijf muziekacts die we aankondigen voor onze debuuteditie zijn Rempejek, Miguel Sucasas (duo), The Rodeo Roses, James Burki en Dear variant. Toegang is gratis.

Meer berichten