Culinaire films en dineren op de Wilhelminapier

Rotterdam - In augustus, september en oktober organiseert LantarenVenster samen met NY Basement, Las Palmas en De Prins van Terbregge drie exclusieve diner & filmarrangementen. Met het in handen hebben van drie films waarbij de bijzondere en hoge kwaliteit van eten en drinken centraal staat, is de zoektocht naar een passend diner & filmarrangement gestart. Drie exclusieve dinerarrangementen die allen een directe link hebben met de film zijn het resultaat.


De filmselectie bestaat uit de documentaire Schumann's Bar Talks waar de beroemdste barman van de wereld opzoek gaat naar de geheimen van de barcultuur, de met een Oscar bekroonde film Sideways waar een reis gemaakt wordt langs de Californische wijnboerderijen en de documentaire Ramen Heads met beste ramen chef van Japan. De arrangementen worden eenmalig aangeboden op de betreffende datum.

Op donderdag 23 augustus presenteert LantarenVenster in samenwerking met NY Basement in Hotel New York twee exclusieve arrangementen op de Wilhelminapier rondom de fooddocumentaire Schumann's Bar Talks. NY Basement is een trendy restaurant en cocktailbar in het souterrain van het nostalgische en karakteristieke Hotel New York. Charles Schumann (Karl Georg Schumann) is de beroemdste barman van de wereld en de man achter Schumann's. In deze documentaire neemt hij ons mee de wereld rond naar de meest interessante bars ter wereld, zoals de Dead Rabbit in New York, de Hemingway Bar in Parijs, El Floridita in Havana en de High Five Bar in Tokyo. Hij onderzoekt de geheimen van de barcultuur, ontmoet bareigenaars, hart en ziel van de bars en hun kroniekschrijvers.

Op zaterdag 8 september presenteert LantarenVenster met De Prins van Terbregge een wijnproeverij en een Californisch buffet! Proef de Merlot en Pinot Noir uit Amerika, maar ook uit andere landen. Bij het goede, Bourgondische leven hoort ook goed eten. De chef van De Prins van Terbregge bereidt daarom heerlijke bijpassende Californisch geïnspireerde gerechten. De wijnproeverij is de tweede editie met het restaurant dat in 2018 is uitgeroepen tot wijnrestaurant van het jaar. Twee vrienden maken, vlak voordat een van hen in het huwelijk treedt, een reis langs Californische wijnboerderijen. De warme en geestige komedie Sideways zorgde voor een grote stijging in de consumptie van pinot noir wijnen en kreeg een Oscar voor het beste script. Regisseur Payne maakte later ook nog fraaie films als Nebraska en The Descendants.

Op woensdag 24 oktober presenteert LantarenVenster in samenwerking met restaurant Las Palmas een éénmalige vertoning van de documentaire Ramen Heads met voorafgaand aan de film een Aziatisch driegangendiner met op de film geïnspireerde gerechten – waaronder uiteraard ramen. Duik met chef Tomita, beste ramen chef van Japan, in de wereld van ramen: de steeds populairder wordende Japanse noedelsoep. 'Ramen heads' reizen stad en land af op zoek naar de ultieme ramen: wie maakt de beste tonkotsu, shio of miso ramen? Een bijzondere kijk op de cultuur rond het unieke en verleidelijke gerecht.

Kijk voor meer info op www.lantarenvenster.nl

Meer berichten