Foto: Fleur Beerthuis
Foto: Fleur Beerthuis

Eerste avond Pleinbioscoop Rotterdam trekt meteen 2500 mensen

Rotterdam - De Pleinbioscoop Rotterdam is gisteravond van start gegaan in het Museumpark. De openingsfilm was The Shape of Water, die door ruim 2500 mensen werd bezocht. Het is vaste prik in augustus: zet een gehuurd of meegenomen stoeltje neer in het Museumpark en bekijk een bijzondere selectie films, het beste van arthouse en Hollywood uit het afgelopen filmjaar. Nog 18 dagen film te gaan, met naast de hoofdfilms ook korte films van eigen bodem, livemuziek en verrassingsacts. De Pleinbioscoop duurt nog tot en met 26 augustus.

Een aantal grote publieksfavorieten zal de revue nog passeren, zoals het tienerverhaal Lady Bird, het romantische Call Me By Your Name en het aangrijpende Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. Maar ook actiefilms zoals Black Panther en Jurassic World: Fallen Kingdom komen nog voorbij. Niet alles is Amerikaans, bijvoorbeeld het Australische Sweet Country en het Frans-Libanese The Insult. Zoals ieder jaar zijn er ook weer twee klassiekers, dit jaar zijn dat de nostalgische familiefavoriet Back to the Future (1985) en One Flew Over The Cuckoo's Nest (1975),  meesterwerk van de dit jaar overleden regisseur Miloš Forman. Er is ook kinderprogramma overdag: iedere woensdag, zaterdag en zondag worden er kinderfilms vertoond in een speciale loods op het terrein. 

De Pleinbioscoop heeft al jaren de ambitie om een ontmoetingsplek te zijn voor alle Rotterdammers. Voor deze festivaleditie is dit uitgewerkt tot een thema: Bubbelbrekers. Simpele initiatieven om mensen die elkaar (nog) niet kennen in contact te laten komen door middel van film. Zo werd er veel gehoor gegeven aan een oproep om naar de film te gaan met iemand die je nog niet kent. Geen romantische blind date, maar gewoon een kans om een nieuw persoon te leren kennen. Deze ontmoetingen zullen gedurende het festival gaan plaatsvinden. Ook organiseert de Pleinbioscoop middagvoorstellingen voor ouderen die zorg ontvangen van Stichting Humanitas. Bij deze filmvertoning inclusief lunch, gepresenteerd door Marja van Katendrecht, zijn ook andere bezoekers welkom. Tickets zijn op de website te koop.  

Meer informatie over het programma van de Pleinbioscoop op de website: www.pleinbioscooprotterdam.nl

Meer berichten