Janny Verberk is al jarenlang vrijwilliger bij de Kindertelefoon Rotterdam.
Janny Verberk is al jarenlang vrijwilliger bij de Kindertelefoon Rotterdam. (Foto: PR)

De Kindertelefoon zoekt Rotterdammers met een gouden oor

Rotterdam - Dit is een ingezonden bericht. Iedereen kan zelf een bericht op de site van De Havenloods plaatsen. Dat kun je doen via 'Schrijf mee' op www.dehavenloods.nl!

De Kindertelefoon is hard op zoek naar meer Rotterdammers die naar verhalen van kinderen en jongeren willen luisteren. Vrijwilligers die écht nieuwsgierig zijn naar wat de kinderen en jongeren bezighoudt. Dat kan van alles zijn: verliefd zijn, niet weten of je wel de goede studie kiest of onzeker zijn over hoe je iets bespreekbaar moet maken.

Bij de Kindertelefoon Rotterdam werken tot nu toe zestig mensen allemaal uit Rotterdam en omgeving die graag hun tijd doneren aan deze kinderen.Omdat de telefoon nog heel vaak rinkelt en we ook via de chat heel veel kinderen en jongeren in Nederland te woord staan, zoeken we echt naar meer mensen die één dienst per week willen draaien van drie uur.

Mensen die in staat zijn om kinderen meer zelfvertrouwen te bezorgen in een enkel gesprek. Mensen die écht een gouden oor hebben en dus heel goed kunnen luisteren, ook de vraag áchter de vraag herkennen van een kind. Rotterdammers die zichzelf willen ontwikkelen en het leuk vinden om in een nieuw vakgebied deskundig te worden.

In ruil voor je tijd krijg je er een intensieve gesprekstraining voor terug waar je ook in andere situaties (op je werk of in je privéomgeving) nog profijt van hebt. Een écht gesprek voeren waarin het allemaal draait om goed contact maken, is een vaardigheid die je altijd kunt gebruiken. En die je bij de Kindertelefoon zeker onder de knie krijgt. Natuurlijk ontmoet je op je werkplek aan de Wijnhaven ook veel andere, gezellige collega's.

Op 6 september houden we een informatiebijeenkomst over dit vrijwilligerswerk aan de Wijnhaven 78 in Rotterdam van 19 uur tot 21 uur. Vind je het leuk om te komen? Laat even weten dat je komt via rotterdam@kindertelefoon.nl.

Meer berichten
Shopbox