Rechts de nieuwe expositie van Kunstprijs Charlois, links De Opgerolde Krant met niet-werkend RET-bord ervoor.
Rechts de nieuwe expositie van Kunstprijs Charlois, links De Opgerolde Krant met niet-werkend RET-bord ervoor.

Tientallen kunstwerken op wandelpromenade bij Zuidplein (maar dat rare bord van de RET blijft ook gewoon in de weg staan)

Algemeen 1.572 keer gelezen

Rotterdam - Langs de nieuwe wandelpromenade op de Gooilandsingel bij Zuidplein zijn komende weken liefst 41 kunstwerken op groot formaat te zien. Het gaat om 41 werken die ter gelegenheid van Kunstprijs Charlois zijn geselecteerd uit 175 inzendingen. Ondertussen blijft het RET-bord voor dat andere kunstwerk op Zuidplein, De Opgerolde Krant, gewoon in de weg staan.

Lees verder onder de foto >


Er is al maanden geen informatie op het informatiebord te zien, maar De Opgerolde Krant zie je ook niet goed.

De Opgerolde Krant van het collectief Kunst & Vaarwerk (dat bestond uit Willem van Drunen, Hans Citroen en Cor Kraat) siert al sinds 1981 een zuil onder het metroviaduct van station Zuidplein. Vorig jaar kreeg de historische voorpagina van de verdwenen Rotterdamse krant Het Vrije Volk een hoognodige opknapbeurt. Tijdens de opening (tegelijk met het nieuwe busstation) bleek er echter ook een informatiebord van de RET in de weg te staan. Ondanks veel discussie blijft dat bord gewoon staan, zo laat de RET weten. Ook al is er al maanden geen informatie op te zien.

Lees verder op de onder de foto >


Vanaf maandag is de expositie van Kunstprijs Charlois te zien.

Rond andere zuilen van het metroviaduct wordt nu een expositie van Kunstprijs Charlois voorbereid. Van 12 juni tot 7 juli zijn er 41 kunstwerken te zien van overwegend Rotterdamse kunstenaars. De kunstwerken zijn op grote spandoeken geprint.  Ze hebben al langs andere locaties aan de Doklaan, metrostation Maashaven en voetbalclub Spartaan’20 gereisd, Zuidplein is de laatste locatie. Het publiek kan stemmen op de werken, op 23 juli wordt een geldbedrag van 500 euro aan de winnaar overhandigd.

Kijk hier voor meer informatie over Kunstprijs Charlois.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant