Foto: Caro Linares
Foto: Caro Linares (Foto: Carolina Linares)

Vreewijkers haken 'kroeldekens' voor wijkgenoten die even troost nodig hebben

Rotterdam - Als je eventjes weg wilt duiken, een kroel nodig hebt, dan kan een kroeldeken uitkomst bieden. In Vreewijk haakt een groep mensen ze zelf. Om uit te delen aan wijkbewoners die ze nodig hebben. Met een lieve kaart en wat opbeurende woorden erbij worden ze aan huis gebracht.

Door Emile van de Velde

"Je kunt ze ook kopen, maar wij willen ze gratis langs gaan brengen. Bij mensen die er het geld niet voor hebben, mensen die het even nodig hebben. Omdat ze een serie chemobehandelingen tegemoet gaan, of het geestelijk moeilijk hebben", vertelt Minousche Jouhri. Dochter Madeliefje houdt via Facebook De Havenloods op de hoogte van wat haar moeder met andere Vreewijkers voor buurtgenoten doet. Er zijn ook vaak activiteiten bij Atomium. "Een groep jongeren uit de wijk haalt oudere Vreewijkers op, de Jumbo zorgt voor een lunch en we gaan dan samen zeepkettingen maken. En ik heb ook elke donderdagochtend open huis bij mij aan de Sparrendaal. Dan drinken we koffie en gaan we haken."

Komende tijd worden er dus kroeldekens gehaakt. Er wordt samenwerkt met het winkeltje Wolgeluk aan de Groene Zoom. "Daar krijgen we korting. We hebben ook een potje met z'n allen. Zo kunnen we de dekens gratis houden."

De dames uit Vreewijk komen de kroeldekentjes gratis langs brengen bij 'mensen die het even nodig hebben'. "We hopen deze week de eerste twee dekens af te hebben. Voor mensen die we even troost willen geven."

Wil je ook mee helpen met het haken van de kroeldekens? Kijk dan eens op de facebookpagina Kroeldekens Vreewijk.

Meer berichten