Batman, Batgirl en hun bonte verzameling huwelijksgasten op de achtergrond. Foto's: Joop van der Hor
Batman, Batgirl en hun bonte verzameling huwelijksgasten op de achtergrond. Foto's: Joop van der Hor

Batman trouwt zijn Batgirl en zet het stadhuis op stelten

Algemeen 6.419 keer gelezen

Rotterdam - Het personeel van het Rotterdamse stadhuis is wel wat gewend, maar gisteren (woensdag 7 juni) keken ook doorgewinterde bodes en gastvrouwen toch wel verbaasd op. Op de trappen van het stadhuis aan de Coolsingel meldde zich een bonte verzameling stripfiguren om een huwelijk bij te wonen. Batman trouwde in Rotterdam met Batgirl!

Argeloze voorbijgangers bleven nieuwsgierig op veilige afstand stilstaan en keken toe hoe Popeye the Sailorman werd geknuffeld door zijn Olijfje. Naast hen stonden een piraat met zwaard en een gemaskerde Seal special agent met een vervaarlijk uitziend automatisch wapen wat een waterpistool bleek te zijn. Gelukkig bevond zich in het groepje van 15 cartoonfiguren ook een FBI-agent die de boel streng in de gaten hield.

Lees verder onder de foto >


Farid Mangalie en Tiffany van Wel.

Maar de show werd toch echt gestolen door het in Batman en Batgirl kostuum gestoken bruidspaar Farid Mangalie en Tiffany van Wel uit Rotterdam. Het tweetal had trouwambtenaar Joop van der Hor van tevoren ingeseind maar die wist het geheim te bewaren. Zelf plaatste de trouwambtenaar tijdens de huwelijksceremonie een oude politiepet op het hoofd om te veranderen in James Gordon, de politiechef van Gotham City, woonplaats van beide stripfiguren. 

Lees verder onder de foto >


Getrouwd!

De trouwacte werd uiteindelijk door de ambtenaar, het kersvers getrouwde stel en de getuigen wel met hun eigen namen ondertekend. In juli vertrekt het bonte gezelschap naar een idyllisch en romantisch kasteeltje in de Franse Dordogne waar alles nog eens ‘dunnetjes’ over wordt gedaan. Maar dan gewoon als meneer en mevrouw Mangalie.

Uit de krant