Ahoy Rotterdam wordt weer kinderparadijs tijdens Jeugdvakantieland

Rotterdam - Les krijgen van wereldkampioen breakdance Menno van Gorp! Het kan bij de stand van het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam tijdens Jeugdvakantieland. Maandag 13 augustus wordt Ahoy weer omgetoverd tot een kinderparadijs. En het Jeugdfonds Cultuur Rotterdam is daar groots vertegenwoordigd. 

Op het plein van het fonds staan maar liefst 16 cultuuraanbieders, zoals de SKVR, Popschool Ommoord, Jeugdtheater Hofplein en Circus Rotjeknor. Zij laten kinderen proeven aan hun reguliere lessen die het hele jaar door worden gegeven. 

Voor het eerst geven de ambassadeurs van het fonds ook een aantal exclusieve workshops. Zo zal Menno van Gorp, wereldkampioen breakdance, workshops geven. Danser Lorenzo Elstak geeft een aantal danslessen, rapper Alexa Hakkenbrak geeft writing- en performance lessen, spoken word artiest M. leert kinderen dichten en Rass King en Melissa Lopes gaan muzikaal met ze aan de slag. 

Dit jaar kunnen ouders ook meer informatie krijgen over het fonds. Coördinator Iebel Vlieg: "Wij merken dat er wel veel behoefte is aan kunst- en cultuurlessen voor kinderen, maar dat veel ouders die krap bij kas zitten niet weten dat wij er zijn om ze te helpen. Jeugdvakantieland is voor ons, naast een geweldige tijd aan kinderen bieden, ook een moment om in contact te komen met ouders. Armoede blijft namelijk een groot probleem in Rotterdam."

Jeugdvakantieland in Ahoy, van maandag 13 t/m 24 augustus (nu ook in het weekend) van 10.00-16.00 u.
 

Meer berichten