Tot eind augustus geen sport op zo'n 100 Rotterdamse natuurgrasvelden

Rotterdam - Vanwege de droogte kunnen ongeveer honderd natuurgrasvelden in Rotterdam zeker tot eind augustus niet gebruikt worden. Pas over drie weken gaat beheerder Sportbedrijf Rotterdam kijken of er weer op de velden gesport kan worden. 

Door de droogte en hoge temperaturen van de afgelopen tijd hebben de natuurgrasvelden op de sportaccommodaties in de gemeente Rotterdam het zwaar te verduren. De staat waarin de ongeveer 100 voetbalvelden zich nu bevinden is sterk afhankelijk van de mogelijkheden tot beregening, maar over het algemeen niet voldoende om te worden gebruikt.

Sportbedrijf Rotterdam, beheerder van de sportvelden in opdracht van de Gemeente Rotterdam, heeft daarom besloten dat er tot 31 augustus geen gebruik mag worden gemaakt van de natuurgrasvelden.  Het sportbedrijf treft deze maatregel om te voorkomen dat clubs gedurende het seizoen last blijven houden van de gevolgen van de droogte.

"We begrijpen dat we de clubs hiermee in een lastige situatie brengen, ze moeten zich voorbereiden op het aanstaande seizoen, maar we treffen deze maatregel om te voorkomen dat zij gedurende het seizoen last blijven houden van de gevolgen van de droogte", licht Bart Gaell, Manager buitensport en onderhoud van Sportbedrijf Rotterdam toe.

Zodra de weersomstandigheden het toelaten zal het Sportbedrijf de velden indien nodig extra bemesten en bezaaien. "We werken samen met de clubs om de velden zo snel mogelijk bespeelbaar te krijgen. In de week van 27 augustus zullen we bepalen of we de velden langer uit de roulatie moeten houden. Als clubs zelf van mening zijn dat één of meerdere van hun velden wél bespeelbaar zijn, kunnen we voor hen een uitzondering maken. Wat dat betreft blijft het maatwerk", besluit Gaell.

Meer berichten