Oude ambachten op de Stad en Streeckmarkt.
Oude ambachten op de Stad en Streeckmarkt. (Foto: )

Geluk smaakt nog echt ambachtelijk op Ketels aan de Kade

Rotterdam - Het historische, culinaire festival Ketels aan de Kade begint zelf ondertussen ook al aardig op leeftijd te raken. Komende weekend is alweer het eerste lustrum. Historisch Delfshaven gaat voor de vijfde keer terug naar de tijd dat geluk nog heerlijk ambachtelijk smaakte.

Ketels aan de Kade plaats is hét culinaire festival waar het stadsverleden tot leven komt. Met het prachtige historisch Delfshaven als decor, kun je de historie letterlijk proeven tijdens dit bijzondere evenement.

Zaterdag 11 augustus is de openingsavond, van 17.00 tot 23.00 uur. De openluchtherberg op het koockplein (Piet Heynplein) gaat die avond al open. Ook dit jaar wordt het feest geopend met een (dorps)feest. Altijd al eens in een herberg willen eten? Wil je genieten van ambachtelijke 'Ketelkost' onder het genot van een kroes, verhalenvertellers, en troubadours? Dat kan allemaal. Ook is er een meezingavond met 'Oud-Rotterdamsche' levensliederen, met onder andere Joris Lutz, de Bombitas, De gezelligheidsvereniging, Pierre van Duyl, Ray Co, Pelgrim Brassband, Jack Kerklaan en anderen.

Zondag 12 augustus is van 10.00 tot 18.00 uur de Stad & Streekmarckt. Daar vind je vele kraampjes waar de regio haar mooiste ambachtelijke waren presenteert. Daarnaast is er een openluchtherberg op het koockplein, waar de bezoeker kan genieten van traditionele gerechten & drancken. Tijdens Ketels aan de Kade zijn er verder tal van bezichtigingen en activiteiten omtrent ons rijke eetverleden, voor jong en oud. Eeuwenoude ambachten, kookdemonstraties, straattheater, Middeleeuwse troubadours, exposities en proeverijen. Met optredens van onder andere het Shantykoor, Woes Ploum & Drummer met Gevoel, Met Zak & As, Jos Valster en Joris Lutz.

Dit jaar staat Ketels aan de Kade in het teken van het Rotterdamse specerij-verleden. Een breed thema met onderwerpen als koffie en thee, cacao, specerij-pakhuizen, en gerechten met specerijen uit Indië. Rond dit thema worden tal van workshops, exposities en oude ambachten georganiseerd. Denk hierbij onder meer aan het Rotterdamse verleden van Van Nelle, workshop Indisch koken, VOC technieken van Werf de Delft of bezoek het VOC depot in Delfshaven.

Onder het toeziend oog van Piet Heyn, kunnen kinderen meedoen met allerlei leuke en leerzame activiteiten zoals uitdagende maritieme activiteiten, of een ritje met de historische paardentram. Ouders kunnen heerlijk genieten op het koockplein, terwijl de belhamels vermaakt worden.

Het volledige programma kun je vinden op www.ketelsaandekade.nl en www.facebook.com/KetelsaandeKade

Meer berichten