Celien en Abigail hebben een facebookgroep waarin ze vragen van moeders beantwoorden, er zijn al zo'n vierduizend vrouwen lid.
Celien en Abigail hebben een facebookgroep waarin ze vragen van moeders beantwoorden, er zijn al zo'n vierduizend vrouwen lid. (Foto: )

'Oma van alle kinderen' zamelt schooltassen in voor moeders zonder geld

Rotterdam - 'Alle kinderen zijn mijn kinderen', is de lijfspreuk van Celien Anches uit Rotterdam-West. Celien trekt zich het lot aan van moeders die het financieel niet breed hebben, én hun kinderen. Met het nieuwe schooljaar in aantocht verzamelt ze nu honderd (of meer) schooltassen met inhoud om uit te delen.

Door Emile van de Velde

Duizenden vrouwen ('geen mannen, alléén vrouwen') bezoeken de facebookpagina Mommy's Poppin. Celien (bijnaam GlamMa) vertelt: "Ze stellen vragen over kinderen, moederschap, en vaak over financiële zaken. Die probeer ik te beantwoorden. Er zijn nu 4000 mensen lid van Mommy's Poppin. Ik doe het samen met mijn dochter Abigail van Loon."

"Ik heb zelf vroeger ook zo'n periode gehad dat ik geen geld had. Daar hebben mijn kinderen nooit wat van gemerkt, maar het was verdomd moeilijk. Ik werk nu bij de GGZ. Mommy's Poppin doe ik ernaast. Ik wil mensen gewoon helpen!"

Over een paar weekjes beginnen de scholen weer. En dat bracht Celien op het idee schooltassen in te zamelen, met daarin pennen, potloden, een broodtrommel en meer van die zaken die een kind nodig heeft na de zomervakantie. "Ik wilde er honderd inzamelen, en ik ben echt overspóeld! Maar ik denk dat ik er nog veel meer kan gebruiken. Ik ga ze uitdelen aan moeders die in de schulden zitten. Want ik hou gewoon van kinderen, van álle kinderen. En ik wil lachende gezichten zien!

Meer berichten