In een stampvol Ahoy waren zaterdag 3 juni zo’n 15.000 jongeren bij elkaar op de 47e EO-Jongerendag. Foto: Nathan Reinds
In een stampvol Ahoy waren zaterdag 3 juni zo’n 15.000 jongeren bij elkaar op de 47e EO-Jongerendag. Foto: Nathan Reinds

Duizenden jongeren in Ahoy voor 47e EO-Jongerendag

Algemeen 1.106 keer gelezen

Rotterdam - Het was gisteren druk rond Ahoy, Zuidplein en de omliggende wijken. In een stampvol Ahoy waren zaterdag 3 juni zo’n 15.000 jongeren bij elkaar op de 47e EO-Jongerendag. 

Het was een dag vol muziek en ontmoeting, georganiseerd door EO BEAM, de jongerencommunity van de EO. Bezoekers genieten van optredens van christelijke artiesten zoals Typhoon, Jay-Way en Steven Malcolm. Sprekers Shelton Telesford en Erik Scherder inspireren jongeren om met hun pioniersbrein een eerste stap te zetten in hun geloof. 

De EO-Jongerendag bestaat sinds 1975 en is een van de grootste christelijke jongerenevenementen in Europa. In Nederland is het al jaren een vaste waarde voor christelijke jongeren om vanuit alle delen van Nederland samen hun geloof te delen. De bezoekers kunnen rekenen op een mooie mix van topartiesten en bevlogen sprekers. Dit keer was Typhoon de hoofdartiest van het evenement, naast de Ierse rockband We Are Messengers en de Amsterdamse rapper Jay-Way, die met Steven Malcolm optreedt. Wetenschapper Erik Scherder liet zien waarom juist jongeren een pioniersbrein hebben met veel ideeën en minder remmingen. 

Op 9 juni om 00:00 uur is de special ‘EO-Jongerendag 2023: Pioneers’ nog te zien bij de EO op NPO 3. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant