Hefpark wordt Muziekpark!

Rotterdam - In het weekeind van 15 en 16 september verandert het Hefpark in een muziekpark, het Hefpark Muziekpark! Het Hefpark ligt op de grens van Feijenoord, de Kop van Zuid en het Noordereiland, aan de voet van de Hef op Zuid.


Langs de Rosestraat nabij het Stieltjesplein verrijst op zaterdag 15 september de grote tent van het Rotterdams Volkstheater en wordt aan de kant van de Oranjeboomstraat het containerpodium van Rotterdam Make It Happen ingericht.

Op zondag 16 september start het evenement om 13.00 uur. Wethouder van Werk, inkomen en Nationaal Programma Rotterdam Zuid, Richard Moti, verricht de opening, waarna een keur aan artiesten optreedt. Zoals het Koor op Zuid, De Music Experience uit de Afrikaanderwijk met een pianoconcert en dansvoorstelling, The Choir Company en de Zagerij Pro met een unieke samenwerking tussen een gospelkoor en strijkkwartet. En aan het einde van de middag een heuse opera waarbij jonge en oude bewoners het verhaal over het Noordereiland vertellen in de Noordereiland Opera, live begeleid door de band van componist Bart Egeter. Een community art project op zijn best.

Als laatste zal tijdens de grande finale niemand minder dan Joany Muskiet het Rotterdamlied zingen met de band van de Noordereiland Opera en alle deelnemende artiesten. Het publiek wordt daarbij uitgedaagd mee te zingen. Op het containerpodium treden lokale artiesten op, zoals de wijkmuziekschool van de SKVR, het Turkse koor Bizden Sesler Korusu, El Wahda, Eddy Assan, jazz-zangeres Judith Scholte, Joris Lutz en de Jimmy Hendrix Tribute. De presentatie op beide podia is in handen van Joris Lutz en Annemaria Carbonaro.

Kinderen kunnen meedoen aan doorlopende workshops zoals voorlezen, schminken, wellness en creativiteit. Tussen 13.00 en 16.00 zijn er BMX workshops, verzorgd door Dansh het bureau voor Urban Streetsports. Het Hefpark Muziekpark is gratis toegankelijk.
Meer info: www.facebook.com/hefpark.rotterdam/

Meer berichten