De sporters van Unity'99, de club van de vorig jaar overleden Wil van Daalen, deden natuurlijk hun uiterste best en behaalden de 1e plek in het medailleklassement. Foto: pr

Honderden karateka’s strijden met veel inzet en passie op het Wil van Daalen Memorial Tournament

Algemeen 1.348 keer gelezen

Rotterdam - In het Topsport Centrum Rotterdam vond zaterdag het Wil van Daalen Memorial Tournament plaats, ter nagedachtenis aan de vorig jaar op 28 mei overleden Wil van Daalen. Honderden karateka’s reisden af naar Rotterdam om mee te doen aan dit gedenkwaardige karatetoernooi.

Het toernooi werd geopend met een speech door zijn zoons Raymond en Patrick van Daalen, gevolgd met een minuut stilte, waarna de eerste wedstrijden van start gingen. Het was een dag vol spannende gevechten, lachende gezichten en mooie momenten.

Les verder onder foto.>

Naast de vele vrijwilligers en sponsoren die het toernooi mogelijk maakten, was het ook mooi om te zien dat er diverse oud sporters, scheidsrechters en trainers naar het toernooi waren gekomen om Wil nog één keer te eren. Bijzonder waren de verhalen die je voorbij hoorde komen. Een van de EHBO-ers vertelde dat Wil één van de weinigen in de sportwereld was die voor aanvang van een toernooi iedereen een hand kwam geven, een persoonlijk woordje tot hem of haar richtte en na afloop iedereen kwam bedanken voor zijn of haar inzet.

De sporters van Unity’99, de club van Wil van Daalen, deden natuurlijk hun uiterste best en behaalde de 1e plek in het medailleklassement met: 11 x goud, 8 x zilver en 9 x brons.