Dit bezoek van de president van Kaapverdië, José Maria Pereira Neves, op 27 mei  volgt direct op zijn staatsbezoek (zie foto) aan Luxemburg. Foto: facebook.com/josemaria.pereiraneves
Dit bezoek van de president van Kaapverdië, José Maria Pereira Neves, op 27 mei volgt direct op zijn staatsbezoek (zie foto) aan Luxemburg. Foto: facebook.com/josemaria.pereiraneves

President van Kaapverdië brengt zaterdag een bliksembezoek aan Rotterdam en de Kaapverdische gemeenschap

Algemeen 1.044 keer gelezen

Rotterdam - José Maria Pereira Neves, de president van Kaapverdië, brengt zaterdag 27 mei een bliksembezoek aan Nederland, met een speciale focus op de stad Rotterdam. Dit bezoek volgt direct op zijn staatsbezoek aan Luxemburg. President Neves is voornemens tijdens dit informele bezoek ontmoetingen te hebben met vertegenwoordigers en leden van de Kaapverdische diaspora in Nederland. 

Dit bezoek benadrukt en versterkt de historische en voortdurende banden tussen Rotterdam en Kaapverdië.  ”Ik kijk uit naar de ontvangst van de president van Kaapverdië, de heer José Maria Pereira Neves. Dit is een mooi en belangrijk moment voor de Kaapverdische gemeenschap in Rotterdam en het is voor mij een goede gelegenheid om de banden tussen Rotterdam en Kaapverdië verder te verstevigen”, aldus Locoburgemeester Robert Simons die de eer zal hebben om President Neves te verwelkomen.  

Tijdens dit privébezoek zal President Neves niet alleen ontmoetingen hebben met leden van de gemeenschap, maar ook met lokale bestuurders en politieke vertegenwoordigers. Gezamenlijk zullen zij de voortdurende samenwerking en verbinding tussen Kaapverdië en Nederland bespreken, evenals mogelijkheden voor toekomstige samenwerking en uitwisseling.  

“Het bliksembezoek van President Neves is een belangrijke mijlpaal in de voortdurende relatie tussen Kaapverdië en Nederland”, merkt Margarida de Lege – Silva Mendes, voorzitter stichting Intercambios op. “We zijn ontzettend blij met zijn komst en kijken uit naar de kansen die dit bezoek biedt om onze banden op meerdere niveaus te versterken”, voegt Alice Fortes, prominent lid binnen de Kaapverdische gemeenschap, toe.

Uit de krant