In de zomervakantie nemen meer dan zestig dinosaurussen bezit van het iconische industriële pand in de havenstad. Foto: pr
In de zomervakantie nemen meer dan zestig dinosaurussen bezit van het iconische industriële pand in de havenstad. Foto: pr

Dinosaurussen nemen tijdens de zomervakantie de iconische Van Nelle Fabriek over

Algemeen 4.001 keer gelezen

Rotterdam - Van oorsprong is de Van Nelle Fabriek in Rotterdam bekend van koffie, thee en tabak. Die tijd is voorbij. In de zomervakantie nemen meer dan zestig dinosaurussen bezit van het pand in de havenstad. ,,We gebruiken de voormalige fabriek als locatie voor World of Dinos”, zegt Suzanne Huisman, woordvoerder van de expo. ,,Het is de eerste keer dat deze tentoonstelling – de grootste van Europa – in Rotterdam te zien is.” World of Dinos is te zien in de Van Nelle Fabriek van 8 juli tot en met 27 augustus.

De Van Nelle Fabriek is een iconisch industrieel pand in Rotterdam. In het verleden bekend van onder meer koffie en tabak, tegenwoordig in gebruik als kantoorgebouw en evenementenlocatie. In de zomermaanden wordt het complex vrijwel volledig gebruikt voor World of Dinos. Deze interactieve tentoonstelling omvat meer dan zestig dinosaurussen.

“Ze zijn levensecht, bewegen en maken geluid”, verklaart Huisman. ,,Spelenderwijs leren kinderen alles over deze beesten die ooit de aarde bevolkten. World of Dinos is leerzaam maar ook indrukwekkend. De modellen zijn immens groot en geplaatst in decors die passen bij de leefgewoonten van de dinosaurussen. Bezoekers stappen letterlijk een andere wereld in.”

Lees verder onder foto.

Foto: pr

Op locatie in elkaar gezet

De voorbereidingen zijn in volle gang. “Meer dan dertig gespecialiseerde technici bouwen de tentoonstelling straks op. De dinosaurussen worden gedemonteerd in vrachtwagens naar de Van Nelle Fabriek gebracht en op locatie in elkaar gezet.” Sensoren zorgen ervoor dat de modellen bewegen als je ervoor staat, legt Huisman uit. “Er worden daarnaast licht- en geluidseffecten toegepast.”
World of Dinos heeft zich als een populair concept bewezen. De tentoonstelling – die kinderen en hun ouders als doelgroep bedient – was eerder te zien in onder meer de Jaarbeurs en de Brabanthallen. “Eindelijk veroveren we nu Rotterdam. We verwachten er veel van. Dinosaurussen zijn bij kinderen onverminderd populair.”

De Van Nelle Fabriek is voor World of Dinos een uitdagende locatie. “Het complex heeft een industrieel karakter”, concludeert Huisman. “Daarin komt onze tentoonstelling goed tot zijn recht. In elke hoek van het pand ontdekken bezoekers straks weer iets nieuws. Van grote tot kleine dinosaurussen. Het wordt een onvergetelijke belevenis.” 

Kidszone

Naast leerzaam is World of Dinos ook simpelweg een leuke middag uit, benadrukt Huisman. Aan het einde van de tentoonstelling is een speciale Kidszone ingericht. Daar kunnen kinderen spelen en ouders iets drinken. Er is onder meer een dino golfbaan en je kunt op jeepsafari.”

World of Dinos is de hele zomervakantie – van 8 juli tot en met 27 augustus – in Rotterdam te zien. Tickets zijn verkrijgbaar via www.worldofdinos.nl 

Uit de krant