Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Rotterdam is er zo’n tour gepland, op dinsdag 23 mei. Foto: zerowastenederland.nl
Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Rotterdam is er zo’n tour gepland, op dinsdag 23 mei. Foto: zerowastenederland.nl

Boodschappen doen zonder plastic met de Zero Waste Tour in Rotterdam

Algemeen 841 keer gelezen

Rotterdam – De landelijke Week Zonder Afval is van 22 tot en met 28 mei. Een leven met minder afval lijkt onmogelijk in deze drukke tijden. Maar burgerbeweging Zero Waste Nederland laat zien dat het kan. Tijdens de hele Week zonder Afval organiseren ze Zero Waste Tours, op meer dan 30 locaties in heel Nederland. Ook in Rotterdam is er zo’n tour gepland.

Sluit je aan bij een lokale gids die je meeneemt naar vaak bijzondere lokale ondernemers waar je ook verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen. 

Ellen van Bodegom, initiatiefnemer van Zero Waste Tour in Rotterdam, vindt het belangrijk om zo veel als mogelijk plasticvrij boodschappen te doen. “Ik las over de plasticsoep en over de invloed van alle plastic vervuiling op onze aarde, in de lucht en water, en uiteindelijk ook in ons lichaam. Door minder plastic afval thuis te maken kan ik zelf een steentje bijdragen”, aldus van Bodegom.

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland vult aan: “De meeste spullen die we weg doen, hebben geen nieuwe bestemming. Ze belanden simpelweg op een grote hoop of in de verbrandingsoven. En deze vervuiling heeft steeds meer invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tas begin je thuis door het verkleinen van de afvalberg.”

Veel mensen willen hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. ‘Terwijl er in Rotterdam heel veel winkels zijn waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje,’ zegt Ellen van Bodegom. Tijdens de Zero Waste Tour in Rotterdam deelt ze graag haar tips en ervaring met plasticvrij boodschappen doen in Rotterdam.

De Zero Waste Tour in Rotterdam vindt plaats op dinsdag 23 mei van 9.00 tot 11.00 uur. Aanmelden kan via https://bit.ly/zerowastewandeltours

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant