De dagdichter heeft als '@fredmarree' al honderden dagdichten via de sociale media gepubliceerd.
De dagdichter heeft als '@fredmarree' al honderden dagdichten via de sociale media gepubliceerd. (Foto: )

Fred Marree redt zijn dagdichten van de vluchtige sociale media

Rotterdam - Sinds eind 2016 schrijft Fred Marree vrijwel elke dag voor Twitter en Instagram een dagdicht, vaak met een knipoog. Zijn gedichtjes worden meestal ingegeven door dagelijkse voorvallen. Deze week verschijnt zijn eerste bundel '#dagdicht'. In deze bundel heeft Fred honderden van zijn dagdichten verzameld.

Toen Fred Marree (1952) eind 2016 kennismaakte met het fenomeen dagdicht, een vierregelig gedichtje, was hij meteen verkocht. Sindsdien schrijft Fred vrijwel dagelijks een dagdicht, vaak met een knipoog. Deze worden door hem gepost op Twitter en Instagram als #dagdicht en #instadicht. Zo heeft deze dagdichter als '@fredmarree' al honderden dagdichten via de sociale media gepubliceerd. "Soms is het gewoon flauwekul, maar ze worden ook ingegeven door dagelijkse voorvallen zoals persoonlijke ervaringen, de actualiteit, mijn stad Rotterdam en veel meer", vertelt Fred. "Het grote voordeel van mijn bundel is dat zo honderden dagdichten zijn 'gered' van de vluchtige sociale media, bovendien past de bundel #dagdicht zeker in alle boekenkasten. Het is ook leuk om het boekje te krijgen en misschien nog wel leuker om weg te geven..."

Voordat Fred Marree aan het 'dagdichten' sloeg werkte hij ruim 40 jaar bij de gemeente Rotterdam als directiewoordvoerder en persvoorlichter. Sinds zijn pensionering laat hij met enige regelmaat in de media weten wat er zich in zijn stad afspeelt. Ook geeft Fred als vrijwilliger regelmatig rondleidingen in de Maastunnel.

De bundel #dagdicht van Fred Marree is te koop via mijnbestseller.nl.

Meer berichten