Foto: Zeehavenpolitie Rotterdam
Foto: Zeehavenpolitie Rotterdam

Politie neemt luxe motorjacht in beslag omdat eigenaar niet kan verklaren hoe het betaald is

Algemeen 2.180 keer gelezen

Rotterdam - Zeehavenpolitie Rotterdam heeft gisteren een luxe motorjacht in beslag genomen omdat de eigenaar niet kon verklaren hoe hij de boot betaald heeft. De politie vermoed dat het geld voor het jacht afkomstig is van criminele activiteiten.

Er wordt al langer onderzoek gedaan naar wat de politie ‘onverklaarbaar vermogen’ noemt. In september vorig jaar voerde het waterscooterteam van de Zeehavenpolitie een reguliere recreatiecontrole uit op het water bij een motorjacht. 

Naar aanleiding van deze controle zijn ze samen met het FINEC-team (FINancieel-EConomisch) van de politie een onderzoek gestart naar onverklaarbaar vermogen van degene die gecontroleerd werd. Gisteren is het motorjacht in beslag genomen. De verdachte zal zich hierover op een later moment moeten verantwoorden. 

Met de term ‘onverklaarbaar vermogen’ wordt vermogen (geld, goederen, huizen, voertuigen, vaartuigen, etc.) bedoeld dat niet met reguliere inkomsten te verklaren is. Het vermoeden hierbij is dat dit vermogen vaak afkomstig is uit criminele bronnen.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant