Foto: bpd
Foto: bpd

Nieuwe beelden van goudgetinte toren De Sax

Algemeen 903 keer gelezen

Rotterdam - Het is altijd leuk om even te kijken naar nieuwe beelden van geplande spectaculaire torens. Via @RTMXL zagen we nieuwe afbeeldingen van De Sax, de geplande woontoren die op de Wilhelminapier naast het Luxor Theater gebouwd gaat worden. RTM XL vond de plaatjes op de website van bpd. Het gebouw wordt dik 180 meter hoog en krijgt 912 woningen. De oplevering wordt verwacht in 2027.  

Lees verder onder het plaatje.


Beeld vanuit het toekomstige Rijnhavenpark. Foto: bpd

De goudgetinte nieuw woontoren De Sax moet de skyline op de Wilhleminapier af gaan maken. De Sax gaat bestaan uit twee torens met een soort gouden dwarsbalk. De hoogste toren wordt 182 meter en is daarmee straks na de Zalmhaventoren de hoogste van Rotterdam (en de rest van het land). Het ontwerp is van MVRDV, het bureau dat ook onder meer Depot Boijmans Van Beuningen en de Markthal heeft ontworpen.

Van de in totaal 912 woningen in De Sax zit 30 procent in het middensegment, met een huur tot 1000 euro en een koopprijs van rond de 3,5 ton. De overige 70 procent van de appartementen is groter en duurder. Vooral de woningen in de gouden balk zullen duur worden, zij komen daar in plaats van een oorspronkelijk gepland hotel.

Uit de krant