Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming
Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

Bliksemactie voorkomt illegale doorvoer van verminkte pup

Algemeen 832 keer gelezen

Rotterdam - De politie en de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) hebben afgelopen vrijdag na overleg met het OM een piepjonge Anatolische herder van amper negen weken oud in beslag genomen in Rotterdam. Volgens de houder was het hondje een dag eerder geïmporteerd uit Turkije en stond hij op het punt de pup op transport te zetten naar Spanje. Het dier was ernstig ziek en had zeer recent gecoupeerde oren, een ingreep die in Nederland verboden is en te boek staat als verminking. 

Lees verder onder de foto.


Foto: Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming

De bliksemactie was mogelijk door alert optreden van de lokale dierenambulance die de man vrijdagochtend aantrof op zijn huisadres in Alblasserdam. Die was door hem gebeld om een overleden hond te komen ophalen. Ter plaatse troffen de medewerkers een dode pup met gecoupeerde oren én een levend, soortgelijk hondje. Ze hebben direct na vertrek met de politie gebeld, die de LID inschakelde. De man werd met de overgebleven pup staande gehouden in Rotterdam-Zuid, waar de inspectiedienst het dier in beslag nam en met spoed naar een dierenarts bracht. De overleden pup is vervolgens bij de dierenambulance in beslag genomen en overgebracht naar een forensisch specialist voor onderzoek naar de doodsoorzaak. 

Waarom en voor wie de pups vanuit Turkije via Nederland werden doorgevoerd is niet duidelijk. De houder wordt binnenkort verhoord, waarna het proces-verbaal naar het OM gaat dat zich over de zaak buigt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant