Chagrijnige meeuw met vuurtoren.
Chagrijnige meeuw met vuurtoren.

Muurschildering van chagrijnige meeuw met vuurtoren op zijgevel Amelandsestraat

Algemeen 1.560 keer gelezen

Rotterdam - Op een zijgevel van de Amelandsestraat kijkt voortaan een nogal chagrijnige meeuw uit over de Flakkeesestraat. De muurschildering van de meeuw en de vuurtoren is gemaakt door JanIsdeMan en is een initiatief van de bewoners.

Nadat bewoners met het idee kwamen voor een muurschildering, heeft Woonbron het plan omarmd en samen met bewoners het participatietraject georganiseerd. Toen vervolgens de VvE (Vereniging van Eigenaren) akkoord was, zijn de bewoners van de Amelandsestraat en Schoklandsestraat gevraagd mee te denken over wat er dan precies op de zijgevel zou moeten komen. 

Een klankbordgroep van vijf enthousiaste bewoners is met Stichting HIJS (Hiphop In Je smoel) aan de slag gegaan. Er waren twee voorwaardes; het kunstwerk moet in het thema Ameland passen én moest fleurig zijn. Kunstenaar JanIsdeMan werd gekozen om twee ontwerpen te maken waaruit bewoners mochten kiezen. Dat werd dus de grappig chagrijnige meeuw met de vuurtoren.

Lees verder onder de foto.


Onthulling muurschildering hoek Amelandsestraat/Flakkeesetraat. Foto: Erno Wientjens.

Op vrijdag 24 maart is de muurschildering aan de Amelandestraat in Carnisse feestelijk onthuld door stadsmarinier Muzaffer Yuksekyildiz en voorzitter van de wijkraad Carnisse-Zuidplein-Zuiderpark Victor Visser. De drumband Concrete Lion zorgde voor een feestelijke optocht, KOCO zorgde voor hapjes en drankjes en een lokale saxofonist gaf een optreden. Ook het groenstrookje bij de gevel is door bewoners aangepakt en geheel in het thema voorzien van rietgras.

Uit de krant