Minister Bruno Bruins: 'Het Oogziekenhuis stond nog niet op mijn netvlies'

Minister Bruno Bruins van VWS op werkbezoek in Het Oogziekenhuis Rotterdam.

Rotterdam, 11 juli 2018 – Vandaag bracht minister Bruno Bruins van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan Het Oogziekenhuis Rotterdam. De minister ging langs bij meerdere afdelingen waar hooggespecialiseerde zorg wordt geleverd en onderzoek wordt gedaan. Hij was onder de indruk van de toonaangevende positie die Het Oogziekenhuis binnen de oogheelkunde vervult.

De minister wilde met het bezoek een beeld krijgen van de zorg die Het Oogziekenhuis Rotterdam biedt. Het ziekenhuis heeft namelijk een bijzondere positie op oogheelkundig gebied. Patiënten vanuit heel Nederland en zelfs vanuit andere landen komen naar Het Oogziekenhuis voor hooggespecialiseerde oogheelkundige zorg voor een breed scala aan oogaandoeningen. De unieke combinatie van specialisatie en enorme aantallen patiënten bieden veel mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek ter verbetering van de zorg in Nederland en internationaal. Daarnaast is het ziekenhuis de grootste opleider voor oogartsen in Nederland.

Verschillende oogartsen informeerden de minister over innovatieve ontwikkelingen die momenteel in de oogheelkunde plaatsvinden. Drs. Koorosh Faridpooya, senior netvlieschirurg, vertelde de minister meer over de oogheelkundige operatierobot die Het Oogziekenhuis als eerste in Nederland in gebruik heeft genomen en op toepassingsmogelijkheden en meerwaarde wordt onderzocht. De robot stelt chirurgen in staat om preciezer en veiliger te opereren en aandoeningen te verhelpen waarvoor nu geen adequate behandelingen beschikbaar zijn.

Minister Bruno Bruins: "Het Oogziekenhuis stond nog niet op mijn netvlies, maar ik ben zeer onder de indruk van de hooggespecialiseerde zorg en de onderzoeken die worden uitgevoerd."
 

Meer berichten