Een dag vol vermaak voor jong en oud aan de Kralingse Plas in het Kralingse Bos. Foto: Yvette de Wit
Een dag vol vermaak voor jong en oud aan de Kralingse Plas in het Kralingse Bos. Foto: Yvette de Wit

Kralingse Plas is het decor voor bruisende familiefestival Kidsstock

Algemeen 4.390 keer gelezen

Rotterdam - Na een succesvolle lancering van Kidsstock in 2022 vindt op 11 juni de tweede editie van dit bruisende familiefestival plaats. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor voor een dag vol vermaak voor jong en oud. Denk hierbij aan een uniek programma dat wordt verdeeld over meerdere podia, waarbij muziek de rode draad is.

De acts variëren van de iconische band VOF de Kunst tot en met Bankzitters (bekend van YouTube) en duo-optredens van Nederlandse top DJ’s met hun kids. En ga ook zeker aan de wandel om verrast te worden door een bijzondere mix van rondlopend theater en vermaak. Of schuif aan bij een van de vele workshops waar wordt geknutseld en nieuwe skills worden geleerd. Uiteraard kan er op deze dag ook genoeg lekkers worden gegeten bij de foodtrucks, zoals poffertjes of pizza’s, en voor de ouders is er een fijne wijnbar met een gevarieerd aanbod.

Lees verder onder foto.

Foto: Yvette de Wit

Muziek basis van Kidsstock
Kidsstock is in zekere zin een spin-off van Boothstock dat op 10 juni plaatsvindt in het Kralingse Bos. Vandaar dat veel van deze DJ’s ook op deze ‘day after kids-editie’ komen draaien, zoals DJ Michel de Hey die vorig jaar samen met zijn dochter Loulou op Kidsstock voor het eerst optrad in de formatie Team HEY! Als vanzelfsprekend staat dit succesvolle vader-dochter-DJ-duo weer in de line-up.

Lees verder onder foto.

Foto: Yvette de Wit

Verder bevat deze line-up nog meer klinkende namen zoals: DJ Irwan en zoon Skyler, DJ Baggi met dochter Summer, MC Stretch en tweelingdochters Maene & Nealy en DJ Roog met dochter Lea. “Mijn dochter heerst thuis over de Spotify playlists en ze wil niks liever dan hetzelfde gaan doen als ik”, aldus DJ Roog.
Daarnaast is dit een van de laatste keren dat VOF de Kunst optreedt met haar bekende kinderrepertoire. Dus wil je hen nog één keer live Dikkertje Dap horen zingen, kom dan zeker naar Kidsstock!

Lees verder onder foto.

Foto: Yvette de Wit

Ga zelf aan de slag
Naast dansen op de fijnste house classics kunnen de kinderen ook zelf aan de slag op het Knutselplein onder leiding van het duo Klieder en Klodder. Van het maken van een muziekinstrument en schilderen tot en met het ontwerpen en vervaardigen van een hoed of eigen Kidsstock-tas, het kan hier allemaal! De allerkleinsten kunnen kleuren en luisteren naar een verhaal van Hakim Traïdia (bekend van Sesamstraat).

Lees verder onder foto.

Foto: Yvette de Wit

Uiteraard is er ook weer veel ruimte voor gekkigheid en magie. Zoals de betoverende zeepbellenshow van Bubblica en de gigantische touwspringmachine van Turbo Touw Tornado. Of wat dacht je van een vrolijk, flirtende oldtimer die snoepjes uitdeelt of van een (robot)aapje dat kan motorrijden! In aanloop naar het festival zal via de website en social media het verdere programma bekend worden gemaakt.

Kidsstock vindt zondag 11 juni 2023 van 13.00 tot 20.00 uur in het Kralingse Bos aan de Kralingse Plas te Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via www.kidsstock.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant