HappyHandstandFreak op OBS De Plataan. Foto: Cirusstad Festival
HappyHandstandFreak op OBS De Plataan. Foto: Cirusstad Festival

Eerste voorstelling van Stadsparade Circusstad Festival Rotterdam op De Plataan opmaat naar meer

Algemeen 890 keer gelezen

Rotterdam - Openbare basisschool De Plataan in Pernis was 21 maart de gelukkige. Hier vond de eerste Stadsparade-voorstelling Circusstad Festival plaats door het duo HappyHandstandFreak met de gespierde Yahel Ratter en de fragiele, soepele Kira Rabenstein. De Stadsparade is de opmaat naar het 10de Circusstad Festival dat in de meivakantie (3-7 mei) losbarst op en rond het Schouwburgplein en het Deliplein. 

De komende maanden zijn er ruim 50 soortgelijke voorstellingen door verschillende gezelschappen op onder meer 26 basisscholen,  in 12 verzorgingshuizen en op 6 Koningsdagpleinen voor in totaal zo’n 12.000 mensen in Rotterdam en omgeving. 

Lees verder onder foto.

Foto: Circusstad Festival

Meerdere artiesten die optreden tijdens de Stadsparade behoren tot de acrobatische wereldtop. Dat geldt onder meer voor het trio Tête Bêche dat onlangs de juryprijs won op het prestigieuze Cirque de demain in Parijs. Dit drietal verbaast het publiek onder meer op 5 april op OBS ’t Prisma in Hoogvliet. 

Bijzonder is de solovoorstelling van Ralph öllinger in 12 verzorgingshuizen. Daar treedt hij op als Pierre Roman, een traditionele, jonglerende witte clown in een prachtig kostuum, onder meer op 16 april in Reyerheem (Ridderkerk), op 18 april in Schiehoven (Schiebroek) en op 19 april in Smeetsland (IJsselmonde). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Het laatste nieuws

Uit de krant