Bezoekers tijdens het Cafe Theater Festival 2022. Foto: Isabelle van Putten
Bezoekers tijdens het Cafe Theater Festival 2022. Foto: Isabelle van Putten

Overal optredens in horeca op Zuid tijdens het Café Theater Festival (en je betaalt achteraf wat je kunt missen)

Algemeen 519 keer gelezen

Rotterdam - Op vrijdag 24 maart en zaterdag 25 maart vindt de tweede editie van het Café Theater Festival plaats in Rotterdam-Zuid. Cafés en andere horecazaken vormen het decor van korte voorstellingen voor een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Verschillende disciplines uit theater zijn te zien en te horen; van muziektheater en teksttoneel tot circus tot (hiphop)dans. De voorstellingen zijn gratis toegankelijk. Bezoekers mogen achteraf en naar draagkracht een bijdrage geven. 

Het van origine Utrechtse Café Theater Festival (CTF) landt voor de tweede keer in de Maasstad en vermengt podiumkunsten en horeca tot een plek waar niets is wat het lijkt. De bar wordt ineens een podium en een luidruchtige stamgast blijkt plotseling een acteur. Het CTF is een springplank voor nieuwe makers in alle genres en stijlen. Zo hebben gevestigde namen als Anne Neuteboom, Club Gewalt en Kiki Schippers eerder een voorstelling gemaakt voor het festival.  

Het café als podium  

Bij het Café Theater Festival staat ontmoeting tussen nieuwe makers en een breed publiek centraal. Daarom worden radicaal alle drempels voor de kunsten weggehaald. Het motto luidt: wie je ook bent, tijdens het CTF is er in jouw stamkroeg, favoriete koffietentje of rustige leesplek een voorstelling te zien. Locaties zijn dit keer op de Wilhelminapier (Restaurant Mood), in de Afrikaanderwijk (Café de Buurvrouw, Het Tappertijtje, Café Arena en Café Prêt à Boire) en op Katendrecht (Verhalenhuis Belvédère, Kopi Soesoe, Bed, Bites & Business Hotel, Koffiebar Namasté, HIJS, Café De Ouwehoer, Eetcafé De Nieuwe Kaap, Café Norge en Foyer Café Walhalla). 

Publieksprijs 

Na afloop van elke voorstelling kan het publiek via een stembiljet de voorstelling waarderen. De act met de meeste stemmen wint de Publieksprijs, die zaterdagavond wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een kleine tournee aangeboden en mag spelen in Utrecht, Arnhem en Rotterdam. 

Praktisch 
Kaarten reserveren voor het festival is niet mogelijk. Het CTF werkt met vrije inloop en Pay what you can achteraf. Bezoekers betalen namelijk naar draagkracht, na afloop van de voorstelling 5, 7 of 10 euro (cash of met een QR-code). Kijk op https://cafetheaterfestival.nl/rotterdam/programma/ voor het volledige programma.  

Uit de krant