Patricia is geboren in Hoogvliet aan het Jan Thijssenpad. "Ik heb hier heel veel voetstappen liggen."
Patricia is geboren in Hoogvliet aan het Jan Thijssenpad. "Ik heb hier heel veel voetstappen liggen."

Patricia Keijzer-van der Heijde over haar Hoogvliet en spoken op zolder

Algemeen 781 keer gelezen

Rotterdam - Stilzitten is niet aan Patricia Keijzer-van der Heijde (44) besteed. Ze doet veel voor ‘haar’ Hoogvliet. Per april is Patricia ook technisch voorzitter van de Wijkraad. Én ze werkt in het ziekenhuis.

Door Raymond Sybesma

Patricia is geboren in Hoogvliet aan het Jan Thijssenpad. “Ik heb hier heel veel voetstappen liggen.” Voor de liefde verhuisde ze heel even naar Zuid om vervolgens weer terug te keren naar Hoogvliet. Inmiddels woont ze al heel wat jaren in Zalmplaat. Stilzitten dat kan Patricia niet. Haar twee kinderen, een dochter (10) en zoon (18), weten niet beter. Hun moeder versierde jarenlang met Halloween de straat. “Mijn zolder, die stond op het laatst helemaal vol met griezels.” Patricia heeft zich bijna tien jaar lang ingezet voor dit soort activiteiten. “Het is mooi om te zien, dat anderen het nu overnemen.” 

In het dagelijks leven is Patricia naast moeder en echtgenoot ook werkzaam in het ziekenhuis. Als endoscopieverpleegkundige in het Spijkenisse Medisch Centrum.

Sinds haar achttiende zingt ze in het popkoor That’s It. Dat koor bestaat nog steeds en iedere dinsdag is er een repetitie in de Meeuwenhof. Het koor heeft een professionele dirigent en er is begeleiding op de piano. In het koor is Patricia ook bestuurslid geworden en heeft zitting in de muziekcommissie. Verder helpt Patricia mee met de organisatie van de koffieconcerten in Hoogvliet.

Patricia heeft twee zussen. Hiervan is er eentje burgerraadslid in Ridderkerk. Helemaal vreemd is dat niet. Hun vader heeft van 1985 tot 2003 in de deelraad gezeten. Vorig jaar zijn er 39 wijkraden in Rotterdam gevormd. Patricia heeft zich toen ook verkiesbaar gesteld. Op de verkiezingsposter stond Patricia in haar ziekenhuisuniform. Met de tekst ‘Ik zorg en sta voor Hoogvliet.’

Ze haalde voldoende stemmen om direct zitting te nemen in de wijkraad. Na een periode van inwerken en overdracht heeft de wijkraad nu een wijkakkoord opgesteld. Enige tijd heeft de wijkraad een ambtelijk voorzitter gehad. In de openbare vergadering van de wijkraad op 1 maart is er opnieuw gestemd voor een voorzitter uit de eigen gelederen. Met een ruime meerderheid is Patricia gekozen tot nieuwe technisch voorzitter. ‘Een beetje spannend is het wel.’

Tot slot vertelt Patricia: “Ik vind het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen. Daarom ben ik ook gestart met een middle managementopleiding zorg en welzijn. Dit gaat mij enorm helpen om ook de vergaderingen te leiden. Verder helpt het mij ook in mijn persoonlijke ontwikkeling. Je bent immers nooit te oud om te leren.”

Uit de krant