Muzikaal optreden NAH-cafe De Breinbrouwerij
Muzikaal optreden NAH-cafe De Breinbrouwerij (Foto: Debora de Roode)

NAH-Café De Breinbrouwerij in IJsselmonde

Rotterdam - Iedere vierde vrijdag van de maand komen ze vanuit heel Zuid-Holland naar IJsselmonde, de bezoekers van het NAH-cafe de Breinbrouwerij. Dé ontmoetingsplek voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel.


Twaalf vrijdagen per jaar organiseert het vrijwilligersteam van de Breinbrouwerij een gezellige avond met een gevarieerd programma. De ene vrijdag is dat een muzikale avond met een gastoptreden van een band of artiest, de andere avond is er een programma waarin er in een rustige sfeervolle omgeving ruimte is voor het maken van een praatje, of het doen van een spelletje. Regelmatig ongeorganiseerd het team van vrijwilligers ook kookworkshops of voorlichtingsavonden.

“Mensen met NAH gaan niet zo makkelijk meer naar een café of andere uitgaansgelegenheid. Daarom zijn we ruim zes jaar geleden De Breinbrouwerij gestart.” zegt initiatiefnemer en coördinator Debora de Roode. “Het is een plaats om samen met anderen iets te drinken, een praatje te maken, een spelletje te doen of naar een optreden van een band te kijken en luisteren.” De Breinbrouwerij wordt gerund door een aantal vrijwilligers en enkele beroepskrachten die ruime ervaring hebben met mensen met NAH.

De Breinbrouwerij is rolstoel toegankelijk en is verder ook goed bereikbaar. Openingstijden: Iedere 4e vrijdag van de maand van 19.00 t/m 22.00 uur. Kijk voor het adres en het steeds wisselend programma op de Facebookpagina van de Breinbrouwerij www.facebook.com/DeBreinbrouwerij of stuur een mail naar breinbrouwerij@laurens.nl

Meer berichten