Schoolplein14 feestelijk geopend

ROTTERDAM - Op woensdag 4 en donderdag 5 juli vond de opening van Schoolplein14 bij basisschool Park16Hoven in Rotterdam plaats. Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation.


De Cruyff Foundation stimuleert kinderen om samen te sporten en te spelen tijdens en na schooltijd. Zij maken bestaande schoolpleinen aantrekkelijker, door in samenwerking met de school en haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond en muur aan te brengen. Enkele voorbeelden zijn een atletiekbaan, een speelcirkel of een goal op de muur.                                                                  
Samen met kinderopvang Bimbola en een aantal leerlingen uit de leerlingenraad is er maandenlang gewerkt aan het aanvragen van Schoolplein14 en het is ze gelukt! Vervolgens is er een programma tot stand gekomen om op een leuke manier het Schoolplein14 te openen. Op woensdag kwamen de groepen 1 en 2 langs om spelletjes op de coatings te spelen. Ook was er een springkussen aanwezig. Op donderdag was ook de Johan Cruyff Foundation vertegenwoordigd die zorgde voor een feestelijke opening. Daarna kwamen de groep 3 t/m 8 langs om de coatings uit te proberen. Aan het eind van de dag hebben alle leerlingen een mandarijn en een mooie medaille gekregen. De leerlingenraad werd zelfs in het zonnetje gezet met een mooie rugzak van de Johan Cruyff Foundation. De leerlingen van basisschool Park16Hoven hebben ontzettend genoten van de spelletjes, lekker bewogen en genoten van het zonnetje. Het waren twee geslaagde dagen!
 

Meer berichten