Foto: Jill Jap-A-Joe

Leerlingen van Lyceum Rotterdam maken film over (de gevaren van) drank en drugs

Rotterdam - Maandag 9 juli gaat in filmtheater Kino de film Runner in première; een film met een boodschap voor jongeren over drank en drugs, helemaal gemaakt door leerlingen van Het Lyceum Rotterdam. De film is gemaakt voor jongeren van 11 tot en met 16 jaar.


Van scriptschrijven, productie, camera, geluid, regie en muziek tot editing: dertien tieners, met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar, deden het allemaal zelf. Ook de sponsoring, fondswerving, communicatie en organisatie van de première namen zij voor hun rekening.
De jongeren hebben de film vrijwillig en buiten schooltijd gemaakt. Ze komen uit verschillende jaren en richtingen van Het Lyceum Rotterdam. In verschillende werkgroepen hebben ze ruim een jaar aan de film gewerkt. Het concept is van Thérèse Osseweijer, een Rotterdamse actrice en coach. Zij heeft de jongeren begeleid.
De film Runner laat de verleiding en gevaren zien rond het gebruik van drank en drugs en bestaat uit drie delen: een interview met een ervaringsdeskundige, feiten en cijfers rondom drank en drugs en jongeren en tot slot de speelfilm. De film duurt ruim een half uur.
Het verhaal: Als je Noah ziet, rent ze. Noah heeft vrienden die wel eens drinken of gebruiken. De vraag is of ze hierin mee gaat. Noah rent weg van haar realiteit. En wie van haar vrienden hebben de meeste invloed?
Na de première in filmtheater Kino zal de film gebruikt worden als lesmateriaal op school. Ook wordt de film via YouTube en andere social media verspreid.

Meer berichten